Kāpēc ziemā vajag mazgāt auto biežāk? (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Kā jums šķiet - kurā gadalaikā automašīna jāmazgā biežāk, ziemā vai vasarā? Šķietami acīmredzamā atbilde nemaz nav tik acīmredzama, tāpēc drošības labad jautāsim speciālistiem.

Raivis Alksnis, Krown Latvija: "Auto noteikti vajag mazgāt gan vasarā gan ziemā. Vasarā lai būtu spīdīgs un smuks, ziemā tāpēc, ka ir pretslīdes materiāli. Kaitē virsbūvei un apakšai."

Kas nekaiš lieku reizi iebraukt pašapkalpošanās mazgātavā, kad ārā ir saulains un silts. Ziemas aukstumā un mitrumā daudziem nemaz vairs negribas cilāt ūdens pistoles.

Viesturs Cimbals, Autostatuss 7 virsbūves remonta ceha vadītājs: "Protams, ikdienas lietotājs grēko un nemazgā mašīnu. Liekas, ai, braukšu un tā kalpos. Aizmirst par mazgāšanu, ielaiž, kad atbrauc, tad jau vajadzīgs nopietns remonts."

Virsbūvju remonta speciālista vārdus apstiprina arī pretrūsas apstrādes eksperts.

Raivis Alksnis: "Ja auto netiek mazgāts, tad sāls iekļūst mikroplaisās. Tās izplešas un, sagaidot pavasari, var nākties auto krāsot."

Lai gan abi iesaka auto mazgāšanu uzticēt speciālistiem, jāpiekrīt, ka iebraukt pašapkalpošanās mazgātavā ir visātrāk.

Raivis Alksnis: "Ziemas laikā pastiprināti mazgāt auto, arkas, apakšu, cik var tikt klāt."

Te nu rodas nākamais jautājums - cik bieži vajadzētu mazgāt automašīnu ziemā? Tak ne jau katru dienu!

Viesturs Cimbals: "Protams, jo biežāk, jo labāk, bet vismaz divas reizes mēnesī."

Raivis Alksnis: "Es ieteiktu ziemas periodā vismaz reizi nedēļā noskalot, nu vismaz reizi divās nedēļās būtu minimālā programma."

Katrā mazgāšanas reizē noteikti ieteicams izmantot karsto vasku. Tas pieļauj apstrādi arī tad, kad ārā ir reāli mīnusi. Auto būs jums pateicīgs.

Raivis Alksnis: "Ziemas laikā ieteiktu lietot vasku, kur ir speciāla poga. Noteikti jāliek virsū visu veidu aizsardzība, kādu vien var uzlikt. Saglabājas arī pārdošanas vērtība."

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu