Vakars bez "Facebook" jeb kas notiek Spānijas mājas pagalmā pēc saulrieta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: unsplash.com

Algāra ir pilsēta Kadicas provincē, Andalūzijas autonomajā reģionā ar aptuveni 1600 iedzīvotājiem. Kad saule zūd aiz horizonta, mazās pilsētas iedzīvotāji ņem senlaicīgus koka krēslus un piesēž katrs pie savas mājas lieveņa, lai veldzētos pēc karstās dienas saules.

Algāra visvairāk zināma ar lauksaimniecību, lopkopību un siera ražotnēm, taču ar “alfresco” jeb brīvdabas krēslu tradīciju Kadisas reģiona spāņi lepojas visvairāk.

Foto: Ekrānuzņēmums no "BBC Travel" video

Tā radusies laikā, kad vīri pēc smagas darba dienas uz lauka atgriezušies mājās, lai atpūstos pie mājas lieveņa, bet viņiem pievienojušās sievas, bērni un vecāki.

Arī mūsdienās pirms pandēmijas pagalmos pulcējās pat 60 cilvēki no kaimiņu mājokļiem, lai ar vīnu, alu, uzkodām un sieru svinētu dzīvi.

Algāras mērs Hosē Karloss Sančess portālam “BBC Travel” pastāstīja, ka vēlas “alfresco” krēslu tradīciju iekļaut UNESCO nemantiskā kultūras mantojuma sarakstā, lai aizsargātu šo tradīciju mūsdienās, kad arvien vairāk cilvēku pavada laiku sociālajos tīklos tā vietā, lai sarunātos aci pret aci, ģimenes vai draugu lokā.

Frančesko ir amatnieks, kurš nesen atjaunojis savas mammas 50 gadus seno koka krēslu.

Foto: Ekrānuzņēmums no "BBC Travel" video

Viņš atceras, kā bērnībā pavadījis laiku pagalmos, kur ar ģimeni patvērušies no iekštelpu karstuma, jo gaisa kondicionieri tolaik nebija pieejami.

Foto: Ekrānuzņēmums no "BBC Travel" video
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu