Šodienas redaktors:
Agnija Reiniece
Iesūti ziņu!

Šakšuka

Raksta foto
Foto: publicitātes

Vidusjūras klasika brokastīs – aromāts, krāsas, pilnīga svētlaime.

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Sarežģītība: it nemaz nav sarežģīti

Porcijas: 4

Sastāvdaļas:

  • 4 olas
  • 3 dažādu krāsu paprikas, lai ēdiens ir maksimāli krāsains
  • 1 neliels sarkanais sīpols
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 400 g konservētu tomātu gabaliņos
  • sāls pēc garšas
  • šķipsniņa kumīna
  • asie pipari
  • pēc garšas olīveļļa
  • buntīte pētersīļu

Pagatavošana:

1. Sīpolu un ķiploka daiviņas nomizo un smalki sakapā. Papriku sagriež mazos kubiņos.

2. Pannā uzkarsē eļļu, un tajā apcep dārzeņus.

3. Kad sīpoli jau apcepušies un paprika kļuvusi nedaudz mīkstāka, pievieno tomātu gabaliņus un garšvielas, kārtīgi izmaisa, un visu pasautē vismaz 5 minūtes. Ja mērce ļoti sabiezē, pievieno nedaudz ūdens.

4. Mērcē izveido 4 bedrītes, un tajās iesit olas. Visu turpina gatavot tik ilgi, lai olas ir tieši tādā konsistencē, kā jums patīk. Tad pannu noņem no plīts, pārkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un sakapātiem pētersīļiem.

Šakšuka ir gatava pasniegšanai! To varat dalīt porcijās uz šķīvjiem vai arī vienkārši tāpat mērkt svaigas čabatas šķēles, lavašu vai plāceni tieši pannā.

Raksta foto
Foto: publicitātes
Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu