Jūras ķemmītes ar ceptiem persikiem

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Izsmalcināts ēdiens, ko turklāt ir viegli pagatavot! Nekādas maģijas, jo jūras ķemmītes ļoti labi sader kopā ar persikiem!

Pagatavošanas laiks: 25 min.

Porcijas: 8

SASTĀVDAĻAS:

  • 8 jūras ķemmītes
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • šķipsniņa sāls
  • pipari pēc garšas
  • 2 persiki

PAGATAVOŠANA:

1. Jūras ķemmītes atkausē dabiskā veidā, t. i., istabas temperatūrā.

2. Atkausētās ķemmītes nosusina papīra dvielī, lai tās nav pārlieku mitras. Tad tām uzber sāli un piparus un apslaka ar olīveļļu, visu apmaisa un liek ledusskapī uz 20 minūtēm.

3. Uzkarsē pannu un izkausē tajā sviestu. Uz pannas liek jūras ķemmītes un cep no katras puses zeltaini brūnas. Pēc cepšanas ķemmītes noņem no pannas un noliek malā.

4. Persikiem izņem kauliņus un sagriež tos mazākos gabalos. Man patīk vienkārši pārgriezt tos uz pusēm.

5. Persikus liek uz tās pašas panna un cep, līdz tie kļūst nedaudz mīksti. Persikus pasniedz ar jūras ķemmītēm.

Persiki ir universāli augļi. Tos var pasniegt gan pie gaļas un jūras veltēm, gan, protams, desertos. Ja jūs neesat pret cukuru, pirms liekat persikus uz pannas, uzberiet uz tās 1 ēdamkaroti cukura un tikai tad pannā cepiet augļus. Šādā veidā tie karamelizēsies un būs vēl gardāki!

Foto: publicitātes
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu