1928.gadā lidmašīnā iekāpa beļģu finansists Alfrēds Lēvenstīns, tolaik trešais bagātākais cilvēks pasaulē. Kamēr lidmašīna atradās 1200 metru augstumā virs Lamanša jūras šauruma, Lēvenstīns pazuda. Tā joprojām paliek neatminēta vēstures mīkla, kas notika ar ietekmīgo finansistu. Taču versiju ir daudz.

4.jūlijā Lēvenstīns ar apkalpi un vairākiem saviem padotajiem iekāpa nelielajā "Fokker" trīsmotoru lidmašīnā Kroidonas lidostā, Lielbritānijā, lai dotos uz Briseli. Tas bija maršruts, ko Lēvenstīns ar saviem padotajiem - sekretāru, sulaini un stenogrāfistēm - mēroja bieži. Salons bija iekārtots kā darba kabinets, turklāt tajā bija veikta skaņas izolācija, lai stenogrāfistes varētu strādāt lidojuma laikā. Neskaitot apkalpi, lidmašīnā atradās arī pilots un mehāniķis.

Lidojuma laikā Lēvenstīns piecēlās no savas sēdvietas un aizgāja uz labierīcībām. Finansista prombūtne ieilga, tāpēc viņa sulainis Freds Baksters devās lūkot, vai viss kārtībā. Lēvenstīna tualetes kabīnē nebija, un arī nekur citur lidmašīnā viņš nebija atrodams.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X