Bērnus vecumā no 5 gadiem pret Covid-19 varētu sākt vakcinēt decembrī (22)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valda Kalnina

Bērnu vecumā no pieciem gadiem vakcinācija pret Covid-19 varētu būt iespējama aptuveni decembra beigās, tā otrdien pēc valdības sēdes sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (“Attīstībai/Par!”), vēsta portāls lsm.lv.

Viņš gan uzsvēra, ka Latvijā bērnus no piecu gadu vecuma pret Covid-19 sāks vakcinēt tikai pēc attiecīga Eiropas Zāļu aģentūras lēmuma. Tas gaidāms šīs nedēļas beigās. Pavļuts pieļāva, ka lēmums, visticamāk, būs atbalstošs.

“Līdz ar to tas konkrētais datums par to, kad Latvijā būs pieejama vakcinācija bērniem no 5 līdz 11 gadiem, šobrīd nav precīzi atbildams. Bet to mēs centīsimies noskaidrot, un domājams, ka tās varētu būt decembra beigas,” sacīja veselības ministrs.

Viņš arī atgādināja, ka bērni tiks vakcinēti ar "BioNTech/Pfizer" ražotajām vakcīnām "Comirnaty", kuras vēl būtu jāpasūta un jāpiegādā.

Jau ziņots, ka Latvijā bērnus vecumā no 12 līdz 15 gadiem pret Covid-19 ar "BioNTech/Pfizer" ražotajām vakcīnām "Comirnaty" sāka vakcinēt no 2. jūnija.  Šī vakcīna jau līdz šim ir bijusi apstiprināta lietošanai pieaugušajiem no 16 gadu vecuma.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu