Zemkopības ministrija atstādina 12 nevakcinētus darbiniekus (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Renāte Briede/LETA

Zemkopības ministrija (ZM) atstādinājusi 12 darbiniekus, kas līdz 15.novembrim nav uzsākuši vakcināciju pret Covid-19, informē ministrija.

Kopumā ZM resorā, tostarp Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD), Lauku atbalsta dienestā, Valsts augu aizsardzības dienestā un citās padotībā esošās iestādēs, līdz 15.novembrim derīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts bija 93% strādājošo. No gandrīz 2500 darbiniekiem patlaban potēšanas procesu turpina 118 strādājošie, no darba atstādināti 12 darbinieki, attaisnotā prombūtnē atrodas 63 strādājošie.

Kā norādīja ministrijā, pašlaik nav prognozējams to resora darbinieku skaits, kuri līdz 15.decembrim nebūs ieguvuši derīgu sertifikātu.

Pašā ministrijā līdz 15.novembrim derīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts bija 97% strādājošo, no pienākumu pildīšanas atstādināts viens darbinieks, attaisnotā prombūtnē atrodas seši.

Vaicāti par potenciālajiem sarežģījumiem, ZM skaidro, ka darbinieku atstādināšana no darba pienākumu veikšanas visumā resora funkciju izpildi neietekmēs, tomēr apgrūtināta darba izpilde varētu būt PVD un Valsts meža dienestam. Kā piebilda ministrijā, ilgtermiņā var tikt iespaidota šo iestāžu funkciju veikšana un darba kvalitāte.

Tikmēr PVD norādīja, ka dienestā līdz 15.novembrim bija vakcinējušies 96% darbinieku.

25 darbinieki no vairāk nekā 600 dienestā strādājošajiem ir attaisnotā prombūtnē. Atgriežoties darbā, arī viņiem būs jāuzrāda vakcinācijas sertifikāts.

Atstādināts no pienākumu pildīšanas patlaban nav neviens darbinieks. Dienests strādā ierastajā ritmā, nodrošinot gan pārtikas aprites, gan veterināro uzraudzību pilnā apjomā.

Savukārt VMD aģentūrai LETA sacīja, ka pašlaik no dienestā 620 strādājošajiem sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts ir 556 darbiniekiem jeb 89%. Vakcinācijas process norit 45 darbiniekiem. Attaisnotā prombūtnē patlaban atrodas 16 darbinieki, kuriem līdz 15.decembrim pēc pašreizējās informācijas sertifikāts nebūs. Tikmēr no 15.novembra atstādināti ir trīs darbinieki.

Kā uzsvēra dienestā, darbiniekus, kuri ir atstādināti vai tiks atstādināti, aizvieto un aizvietos viņu kolēģi. Darbinieku atstādināšana neietekmēs VMD sniegto pakalpojumu kvalitāti.

Kā ziņots, publiskajā sektorā nodarbinātie, kuri līdz 15.novembrim sākuši vakcinācijas kursu, taču vēl nav saņēmuši derīgu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, var turpināt pildīt darba pienākumus attālināti vai klātienē. Šīm personām vakcinācijas sertifikāta iegūšanas gala termiņš ir 15.decembris.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu