Sadursmēs ar nelegālajiem imigrantiem ievainoti divi poļu karavīri (10)

LETA/POLSKIE RADIO
CopyLinkedIn Draugiem X
Robežsardzes preses sekretāre leitnante Anna Mihalska
Robežsardzes preses sekretāre leitnante Anna Mihalska Foto: EPA/Scanpix

Uz Polijas robežas turpinoties sadursmēm ar nelegālajiem imigrantiem, kas cenšas ar varu ielauzties Eiropas Savienības (ES) teritorijā, naktī uz sestdienu ievainoti divi poļu karavīri.

Piektdienas vakarā caur robežžogu netālu no Bjalovežas pilsētiņas mēģināja izlauzties 100 cilvēku liela migrantu grupa, sestdien pavēstīja Robežsardzes preses sekretāre leitnante Anna Mihalska.

Viņa piebilda, ka abi cietušie karavīri guvuši tikai vieglus ievainojumus.

Uzbrucēji pie robežas tika nogādāti baltkrievu smagajās automašīnās un plkst.18 sāka apmētāt ar akmeņiem un koka gabaliem poļu robežsargus, vienlaikus cenšoties pārvarēt robežžogu, pastāstīja Mihalska.

Tikmēr baltkrievu robežsargi ar lāzeriem un stroboskopiem centās apžilbināt savus poļu kolēģus.

Mihalska piebilda, ka kopumā pēdējās diennakts laikā novērsti 209 mēģinājumi nelegāli šķērsot Polijas robežu.

Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas nelikumīgi iesūtīt tūkstošiem migrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu