Lielākajā daļā Latvijas teritorijas apledojuši autoceļi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Svētdienas rītā Vidzemē, Zemgalē, Kurzemē un daudzviet Latgalē sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, TVNET informēja valsts SIA "Latvijas Valsts ceļi".

Apgrūtināta braukšana ir pa Tallinas šoseju, Vidzemes šoseju, Valmieras šoseju, Rīgas apvedceļu un Daugavpils šoseju no Rīgas līdz Nīcgalei.

Autovadītājiem jābūt uzmanīgiem braucot pa Bauskas šoseju, Jelgavas šoseju, Liepājas šoseju no Rīgas līdz Anneniekiem un no Blīdenes līdz Liepājai, kā arī pa Ventspils šoseju.

Apgrūtināta braukšana ir pa šoseju Liepāja-Rucava, Grebņeva-Medumi līdz Rušenicai kā arī pa Rēzeknes šoseju, Rēzeknes apvedceļu un Kokneses Šoseju.

Pa reģionālajiem autoceļiem braukšana apgrūtināta visā Latvijā, izņemot Daugavpils, Krāslavas un Preiļu apkārtni.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 176 valsts AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu