LIAA un aģentūra "Live Riga" Dubaijā noslēgušas sadarbības memorandu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns.
Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas nacionālās dienas ietvaros izstādē "Expo 2020" Apvienotajos Arābu Emirātos, Dubaijā noslēgts sadarbības memorands starp Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un Rīgas investīciju un tūrisma aģentūru "Live Riga".

Līgums paredz strādāt ciešā sadarbībā pie to investīciju projektu apkalpošanas, kuri skar Rīgas intereses. Galvenais uzsvars sadarbībās starp LIAA un "Live Riga" tiks likts uz projektiem, kuri saistīti ar tādām nozarēm kā informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, starptautiskie biznesa pakalpojumu centri un medicīnas tehnoloģijas.

Kā norādīja LIAA direktors Kaspars Rožkalns, 2021.gada deviņos mēnešos kopējais LIAA apkalpoto investīciju projektu apjoms pārsniedza 500 miljonus eiro. Turpmākajos gados aģentūra vēlas sasniegt vēl labākus rezultātus, bet šādiem lieliem mērķiem ir nepieciešami stabili sadarbības partneri. "Rīgas pilsētai, Baltijas jūras reģionā vienmēr ir bijusi nozīmīga loma un tā kalpojusi kā dzinējspēks valsts attīstībā. Parakstot šo sadarbības memorandu, mēs apvienojam spēkus kopīgo mērķu sasniegšanai," sacīja Rožkalns, piebilstot, ka Rīgai ir potenciāls kļūt par dzīvei pievilcīgāko metropoli Ziemeļeiropā.

"Šis memorands kalpos kā pamats "Live Riga" un LIAA praktiska līmeņa sadarbībai ikdienas darbā. Tāpat ļaus plānot un īstenot savstarpēji papildinošas aktivitātes, uzrunāt plašākas auditorijas un kopā sasniegt labākus rezultātus," piebilda "Live Riga" direktors Rolands Bogdanovs.

Saskaņā ar "Live Riga" oficiālajā tīmekļvietnē publiskoto informāciju, "Live Riga" izveidota šī gada 1.aprīlī. Aģentūras galvenais mērķis ir nodrošināt ilgstspējīgu un caurskatāmu investīciju un tūrisma veicināšanu pasaulē, tai kalpojot par vienu kontaktpunktu jebkurai ārējai ieinteresētajai pusei, tostarp investoriem, uzņēmumiem, tūristiem un iedzīvotājiem; sniegt informāciju, risināt problēmas un nodrošināt plaukstošu un ilgtspējīgu vidi uzņēmējdarbības attīstībai, tādējādi atbalstot esošos investīciju projektus, kā arī piesaistot jaunus, veicinot tūrisma attīstību un Rīgas starptautisko atpazīstamību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu