Augšdaugavas novadā ārkārtas stāvokli neizsludinās

CopyLinkedIn Draugiem X
Iebrukot valnim, no SIA "Daugavpils ūdens" dūņu laukiem "Križi" vidē noplūdušas aptuveni 14 000 tonnas dūņu, kas nonākušas Līksnas upē.
Iebrukot valnim, no SIA "Daugavpils ūdens" dūņu laukiem "Križi" vidē noplūdušas aptuveni 14 000 tonnas dūņu, kas nonākušas Līksnas upē. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Augšdaugavas novads lūdz valdībai izsludināt ārkārtas stāvokli dūņu noplūdes dēļ. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Arturs Toms Plešs sacīja - tādu izsludināt pašvaldībā nav pamata, vēsta "ReTV".

Arturs Toms Plešs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs (AP): “Tā situācija ir stabila, kas nozīmē, ka

draudi, kas saistīti ar dūņu noplūšanu upēs, nav, tie ir apturēti.

Kopumā šo dienu laikā situācija uzlabojas; līdz ar to mēs šajā gadījumā mēs nu nekādi nevaram runāt par ārkārtas situācijas izsludināšanu. Tas ir lokāla mēroga piesārņojums, kur šodien tie darbi notiek katru dienu un turpināsies arī turpmākajā mēnesī. Tās sekas, kas šajās trijās pagasta teritorijās, tiks attiecīgi likvidētas.”

Šobrīd izskanējušas aptuvenas aplēses, cik lieli zaudējumi varētu būt - neoficiāli minēts, ka SIA “Daugavpils ūdenim”, kas veic savākšanas darbus, tas varētu izmaksāt 120 tūkstošus. “Jebkurā gadījumā mēs esam gatavi iet uz valdību ar pieprasījumu pēc līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai iespēju robežās sniegtu atbalstu un novērstu potenciālos draudus, kas video varētu rasties,” norāda Plešs.

Kāpēc šāda avārija notikusi, vai ir kāds vainojams neizdarībā, to tagad vērtē Valsts vides dienests.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu