Video ⟩ LM diskusija par līdzsvaru privātajā un profesionālajā dzīvē (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Labklājības ministrija sadarbībā ar sociālajiem partneriem – biedrībām "Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība" un "Latvijas Darba devēju konfederācija" – aicina uz tiešsaistes diskusiju par darba un privātās dzīves līdzsvaru “Līdzsvars privātajā un profesionālajā dzīvē – sociālā vēlamība vai reāla rīcība?” Tā notiks 2. decembrī plkst. 12.00. Diskusiju varēs vērot tiešraidē portālā TVNET un Labklājības ministrijas Facebook kontā.

Šobrīd iespēja līdzsvarot privāto un profesionālo dzīvi darbiniekiem ir tikpat svarīgs kritērijs kā darba samaksa, sociālās garantijas un citi faktori. Mainoties uztverei, arī darba devējiem jāpielāgo uzņēmuma iekšējā politika, lai saviem darbiniekiem nodrošinātu līdzsvaru privātajā un profesionālajā dzīvē. Iespējas līdzsvara veicināšanai piedāvā arī Eiropas Savienības direktīva par darba un privātās dzīves līdzsvaru vecākiem un aprūpētājiem, paredzot virkni nosacījumu darbinieku labbūtības veicināšanai, kas stāsies spēkā līdz 2022. gada 2. augustam.

Diskusija iepazīstinās sabiedrību ar gaidāmajām pārmaiņām un to, ko šāds regulējums mainīs cilvēku ikdienā. Tajā uzzināsim par šā brīža situāciju, kā arī:

- Kāda ir Latvijas uzņēmumu līdzšinējā pieredze līdzsvara veicināšanā?

- Ko darīt, lai savā organizācijā ieviestu labbūtību veicinošus apstākļus?

- Kā Eiropas Savienības direktīva par darba un privātās dzīves līdzsvaru vecākiem un aprūpētājiem veicinās privātās un profesionālās dzīves līdzsvaru?

Diskusijā piedalīsies Inese Stepiņa, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektores vietniece starptautiskajos, Eiropas Savienības un projektu vadības jautājumos, Dace Helmane, Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta vadītāja, Ilze Medne, “HR podcast” vadītāja un integrālais koučs, Viktorija Puzo, "BALTA" personāla direktore un Jānis Šiliņš, “Consolis Latvija” pārstāvis, tētis bērna kopšanas atvaļinājumā.

Šī būs diskusiju cikla #dzīvolīdzsvarā ceturtā diskusija. Pēc pasākuma būs pieejams arī tā videoieraksts.

Diskusiju ciklu finansē Eiropas Savienības programma "Tiesības, vienlīdzība un pilsonība" (2014–2020)" projekta Nr. 881676-B4A "Līdzsvars visiem (B4A)" ietvaros.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu