"Tesla" galvenais birojs oficiāli pārcelts no Kalifornijas uz Teksasu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tesla izpilddirektors Īlons Masks
Tesla izpilddirektors Īlons Masks Foto: Reuters/ScanPix

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" trešdien paziņoja, ka ir oficiāli pārcēlis savu galveno biroju no Silīcija ielejas Kalifornijas štatā uz lielu fabriku, kas tiek celta pie Ostinas pilsētas Teksasas štatā.

Kompānija par to pavēstīja iesniegumā ASV vērtspapīru regulatoriem.

"Tesla" vadītājs Īlons Masks jau oktobrī bija paziņojis par gaidāmo pārcelšanos uzņēmuma akcionāru gada sanāksmē.

Iesniegumā teikts, ka pārcelšanās no Kalifornijas štata Paloalto pilsētas uz "Gigafabriku" Harolda Grīna ceļā pie Ostinas notikusi trešdien.

Tesla gigarūpnīcas būvniecība Ostinā, Teksasā
Tesla gigarūpnīcas būvniecība Ostinā, Teksasā Foto: Reuters/ScanPix

Saskaņā ar ASV regulatoriem iesniegtu informāciju pagājušā gada beigās "Tesla" bija apmēram 71 000 darbinieku visā pasaulē. Uzņēmuma paziņojumos presei 2020.gadā bija teikts, ka apmēram 10 000 darbinieku strādā galvenajā birojā Paloalto, bet vēl 10 000 - fabrikā Kalifornijas štata Fremontas pilsētā.

Masks atzīmējis, ka Silīcija ielejā ir augstākas dzīvošanas izmaksas strādniekiem, kas augsto mājokļu cenu dēļ bieži spiesti mērot garu ceļu uz darbu.

Masks ir nonācis konfliktos ar Kalifornijas štata regulatoriem un ir viens no tehnoloģiju magnātiem, kas personīgi atstājuši šo štatu, lai apmestos vietās ar zemākiem ienākuma nodokļiem un mazāku regulējumu. Viņš ir apmeties Teksasā, kur nav štata personīgā ienākuma nodokļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu