Rīgas lidostā "airBaltic" lidmašīna nobrauc no manevrēšanas ceļa; lidosta uz laiku slēgta (13)

Plkst. 18 lidosta pakāpeniski atsāk darbu ierobežotā kapacitātē
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edgars Rinkēvičs/Twitter

Aviokompānijas "airBaltic" lidmašīnā, kas piektdien sliktas redzamības dēļ lidostā "Rīga" noslīdēja no manevrēšanas ceļa, bijis arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Sociālajā tīklā "Facebook" ministrs dalījies iespaidos par notikušo, rakstot, ka šī viņam bijusi neaizmirstama nedēļa - "atgriežoties Rīgā, Stokholmas lidmašīna noslīdēja no skrejceļa".

Ministrs pateicas "airBaltic" apkalpei, lidostas darbiniekiem, ugunsdzēsējiem un neatliekamās palīdzības mediķiem par ātru rīcību, mieru un profesionalitāti. "Cik saprotu, tad nekas nopietns nevienam nav atgadījies," norāda Rinkēvičs.

Ministra padomnieks Mārtiņš Drēģeris pavēstīja, ka

Rinkēvičs pēc piedzīvotā jūtas lieliski un turpina pildīt amata pienākumus.

Tostarp Rinkēvičs piektdien piedalīsies arī Valsts prezidenta Egila Levita rīkotajā sanāksmē Rīgas pilī par ārpolitikas aktuālajiem jautājumiem.

TVNET jau ziņoja, ka lidmašīna, kas atgriezās Rīgā no Stokholmas, sliktas redzamības dēļ lidostā "Rīga" nobraukusi no manevrēšanas ceļa, un līdz plkst.15 lidosta ir slēgta.

Lidostas pārstāve Ilze Salna pastāstīja, ka aviācijas negadījuma dēļ lidostas skrejceļš pašlaik ir slēgts. Lidostas atbildīgie dienesti un aviokompānijas pārstāvji strādā notikuma vietā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā TVNET uzzināja, ka aviācijas negadījums noticis īsi pirms plkst.12.

Lidmašīnas pasažieri un apkalpe evakuēti, neviens cilvēks nav cietis.

Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvis Aivis Vincevs pastāstīja, ka CAA seko līdzi situācijai saistībā ar aviācijas negadījumu lidostā.

"airBaltic" pārstāve Alise Bethere pavēstīja, ka aviokompānijas reisa BT102 no Stokholmas lidmašīna "Airbus A220-300" piektdien spēcīgas snigšanas dēļ no skrejceļa noslīdēja pēc nosēšanās.

Pēc Betheres sniegtās informācijas, visi 44 pasažieri tika droši nogādāti lidostas terminālī, savukārt lidmašīna tiks nogādāta angārā tālākas inspekcijas veikšanai.

"airBaltic" strādā ciešā sadarbībā ar iestādēm un vēlāk sola sniegt papildu informāciju. "airBaltic" arī atvainojas pasažieriem par sagādātajām neērtībām.

Šobrīd skrejceļa izmantošana kā izlidojošajiem, tā ielidojošajiem reisiem ir slēgta līdz plkst.15.

Ielidojošie reisi tiek novirzīti uz citu valstu lidostām, savukārt izlidojošo reisu izlidošana kavēsies.

Vincevs pastāstīja, ka šobrīd ir informācija, ka kavējas deviņi izlidojošie un trīs ielidojošie reisi. Pulksten 14 lidostā plānota preses konference.

Notikušais negadījums tiks izmeklēts

Piektdien Rīgas lidostā notikušais negadījums, kad lidmašīna nobrauca no manevrēšanas ceļa, tiks izmeklēts, žurnālistiem pavēstīja VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes loceklis Artūrs Saveļjevs.

Viņš teica, ka negadījums uz skrejceļa notika īsi pēc plkst. 12, lidmašīnai iebraucot zālājā. Lidostas operatīvie dienesti nekavējoties devās uz notikuma vietu, pasažieri tika evakuēti un jau ir devušies mājās.

Pēc Saveļjeva teiktā, lidmašīna ir uzvilkta atpakaļ uz skrejceļa. Lidosta atsevišķi informēs, kad skrejceļš atkal būs brīvs un lidaparāts tiks aizvilkts prom.

Tās lidmašīnas, kurām bija plānots nolaisties, ir devušās uz citiem lidlaukiem. Vienu lidojumu atcēlusi Polijas lidsabiedrība "LOT".

Lidaparātu "airBaltic" vedīs uz inspekciju.

Negadījums Rīgas lidostā ietekmējis aptuveni 700 pasažieru un četrus plānotus "airBaltic" lidojumus.

Lidlauks Rīgas lidostā būs slēgts līdz plkst. 17

Pēc negadījuma, kad Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airbaltic" lidmašīna nobrauca no manevrēšanas ceļa, lidlauks Rīgas lidostā būs slēgts līdz plkst.17, nevis līdz plkst.15, kā bija ziņots sākotnēji, informēja lidostas pārstāve Ilze Salna.

Pēc gaisa kuģa aizvilkšanas no perona daļas un nogādāšanas stāvvietā lidostas dienesti inspicē skrejceļu un sakārto negadījuma vietu drošai lidojumu atsākšanai. Atbilstoši noteiktajām procedūrām tiks veikta negadījuma izmeklēšana.

Kamēr lidlauks ir slēgts, ir iespējama lidojumu atcelšana, aizkavēšanās vai novirzīšana uz citām lidostām. Lidosta "Rīga" aicina pasažierus, kuriem šajā laikā paredzēts lidojums uz vai no lidostas "Rīga", sazināties ar savām aviokompānijām, lai precizētu informāciju par plānoto lidojumu.

Rīgas lidostā izlidošanu kavē 21 regulārais lidojums

Slēgtā lidlauka dēļ Rīgas lidostā izlidošanu kavē 21 regulārais un divi neregulārie lidojumi, pastāstīja lidostas pārstāve Ilze Salna.

Pašlaik uz rezerves lidostām ir novirzīti deviņi lidojumi, atcelti četri ielidojošie un četri izlidojošie lidojumi.

Savukārt ielidošanu kavē 21 regulārais lidojums, to skaitā arī deviņi novirzītie un četri neregulārie.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu