Uzņēmumam "Brief" noteikts sods par savlaicīgi nepiegādāto dzeloņstiepļu žogu robežas aizsardzībai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas.
Dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Uzņēmumam "Brief" noteikts vairākus desmitus tūkstošus eiro liels sods par vasaras beigās savlaicīgi nepiegādāto dzeloņstiepļu žogu Latvijas-Baltkrievijas robežas aizsardzībai.

"Brief" vasarā uzvarēja Nodrošinājuma valsts aģentūras (NVA) organizētajā iepirkumā par dzeloņstiepļu žoga Latvijas-Baltkrievijas robežas aizsardzībai piegādi. NVA septembrī paziņoja, ka uzņēmums laikā piegādi nav veicis. Aģentūra nolēma neturpināt sadarbību ar konkrēto uzņēmumu un izvēlējās citu pretendentu. 111 kilometrus dzeloņstieples SIA "Brief" bija apņēmusies piegādāt par 488 400 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Tagad NVA pārstāve Vendija Pikše-Kučma aģentūrai LETA apliecināja, ka par saistību neizpildi uzņēmumam ir paredzēts līgumsods. Soda apmēru aģentūrā neatklāja, jo to patlaban neatļauj normatīvie akti. Patlaban NVA rīcībā nav informācijas, ka sods būtu samaksāts.

Jau ziņots, ka Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs (VALIC) ir noslēdzis līgumu par aptuveni 4 miljoniem eiro ar uzņēmumu "Brief" par Covid-19 antigēnu paštestu iegādi, un prece uzņēmuma jāpiegādā līdz 9. decembrim.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Brief" reģistrēts 2015. gada oktobrī, un tā pamatkapitāls ir 3000 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Voita. 2020. gadā uzņēmums strādāja ar 6,048 miljonu eiro apgrozījumu un 683 024 eiro peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu