Raivis Dzintars prognozē ļoti intensīvu 14.Saeimas priekšvēlēšanu kampaņu (97)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālās apvienības (NA) priekšsēdētājs Raivis Dzintars piedalās NA ikgadējā kongresā, kurā spriež par partijas tuvākajiem mērķiem un prioritātēm, kā arī tiks vēlēts partijas priekšsēdētājs, valdes locekļi un komisiju pārstāvji.
Nacionālās apvienības (NA) priekšsēdētājs Raivis Dzintars piedalās NA ikgadējā kongresā, kurā spriež par partijas tuvākajiem mērķiem un prioritātēm, kā arī tiks vēlēts partijas priekšsēdētājs, valdes locekļi un komisiju pārstāvji. Foto: Edijs Pālens/LETA

Priekšvēlēšanu kampaņa 14.Saeimas vēlēšanās būs ļoti intensīva, kas daļēji saistās ar partiju līdzīgajiem reitingiem, šodien Nacionālās apvienības (NA) kongresā sacīja tās priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Politiķis klāstīja, ka, viņaprāt, sacensība nākamgad gaidāmajās Saeimas vēlēšanās būs ļoti sīva.

Gaidāma arī "liela drūzmēšanās" pie 5% barjeras, kur, kā norādīja Dzintars, partijām ieslēdzas "izdzīvošanas instinkts". Tas daļēji esot saistīts ar to, ka desmit partijām ir lielas finansiālās iespējas ieguldīt kampaņās.

Arī NA tas nozīmēšot lielāku rocību, tomēr latiņa ir pacelta daudz augstāka, piebilda Dzintars.

Savukārt vēlēšanu aktivitāte jeb pilsoņu dalība gaidāmajās vēlēšanās, visticamāk, nebūšot augsta.

"Vēlētāju aktivitāte būs visnotaļ zema. Līdzīgu piemēru redzējām arī pašvaldību vēlēšanās," prognozēja Dzintars, piebilstot, ka šāda tendence vērojama visā Eiropas Savienībā.

Viņaprāt, arvien biežāk vēlēšanu iznākumu ietekmē motivētākā pilsoņu daļa nevis vairākums. "NA šeit nav jāizgudro jauns divritenis. Par laimi mums nav eksperimentos jāmeklē sava indentitāte vai vēlētājs. Mums pacietīgi jāturpina darīt savu darbu un jāmotivē nacionāli domājošais Latvijas pilsonis piedalīties vēlēšanās," savā uzrunā atzīmēja partijas līderis.

Dzintars solīja censties, lai visu individuālais darbs pārtaptu efektīvā un vienotā komandas darbā. "Lai mums palīdz mūsu misijas apziņa, stipra griba un Dievs," vēlēja parlamentārietis.

Savā uzrunā viņš pauda viedokli, ka nacionālisms jeb nacionālais konservatīvisms ir "tautas imūnsistēma", un NA biedrus vieno pārliecība par šī apgalvojuma patiesumu.

Jau ziņots, ka šodien notiek NA ikgadējais kongress, kurā spriedīs par partijas tuvākajiem mērķiem un prioritātēm, kā arī tiks vēlēta partijas vadība.

Komentāri (97)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu