Par degvielas zādzību Tukuma novadā aizturēti trīs vīrieši

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Aizdomās par degvielas zādzību Tukuma novadā likumsargi aizturējuši trīs vīriešus, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Sestdien, 4.decembrī, pēc plkst. 2 naktī Tukuma novada Slampes pagastā tika saņemts trauksmes signāls no videnovērošanas iekārtām, kas piefiksēja personu neatļautu piekļūšanu pie traktortehnikas degvielas bākām.

Uzņēmuma, kura īpašumā notika zādzība, valdes loceklis izbraucis uz notikumu vietu un netālu sastapis aizdomīgu pretī braucošu automašīnu, kurai sekojis un sazinājies ar policijas darbiniekiem.

Policijai zagļus izdevies aizturēt ar pilnām degvielas kannām un pārējo inventāru, ar kuru palīdzību tika veikta zādzība. Aizturēšana notikusi apmēram 30 kilometru attālumā no zādzības vietas, nosprostojot zagļiem ceļu un liedzot tālāku kustību ar automašīnu.

Aizturētie ir 1986., 1995. un 1998. gadā dzimuši vīrieši, kuri iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem.

Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas par zādzību, ja tā izdarīta ar iekļūšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās. Visiem trīs aizturētajiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu