ASV gatavo "velnišķīgi agresīvas" sankcijas Krievijai (75)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV varas iestādes sākušas gatavot jaunu sankciju projektu, kura mērķis ir atturēt Krieviju no uzbrukuma Ukrainai, vēsta ASV raidsabiedrība CNN, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem.

Kā norāda informācijas avoti, plānotās sankcijas ietver ierobežojumus Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvinātām personām, tostarp oligarhiem, pasākumus, kas vērsti pret bankām un enerģētikas kompānijām, un sankcijas pret Krievijas valsts parādu.

Kā agresīvākais solis tiekot apsvērta Krievijas atslēgšana no starptautiskās starpbanku norēķinu sistēmas SWIFT.

Galīgais lēmums par to, kādas sankcijas noteikt un kādos apstākļos tās varētu ieviest, pagaidām neesot pieņemts, jo ASV vēlas savu rīcību saskaņot ar Eiropas valstīm.

“Mēs esam izveidojuši velnišķīgi agresīvu plānu,” norādīja viens no informācijas avotiem.

Avots arī atklāja, ka Krievija tikusi brīdināta, ka, ja tā uzbruks Ukrainai, ASV un Eiropa pret to vērsīs vienas no bargākajām ekonomiskajām sankcijām, kas jebkad vērstas pret kādu valsti.

Tikmēr ASV aģentūra “Bloomberg”, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem, ziņo, ka ASV un Eiropas Savienība apsver sankciju noteikšanu Krievijas bankām un Krievijas Tiešo investīciju fondam. Tāpat tiekot izskatīta iespēja noteikt ierobežojumus attiecībā uz rubļa konvertēšanu citās valūtās un attiecībā uz Krievijas parādsaistību pirkšanu otrreizēja tirgū.

Krievija pēdējā laikā kārtējo reizi masveidā pulcē karaspēku pie valsts robežas ar Ukrainu. ASV un citu valstu izlūkdienesti brīdinājuši, ka Krievija jaunu uzbrukumu Ukrainai plānojot nākamā gada sākumā.

Komentāri (75)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu