Piešķir finansējumu Latvijas-Baltkrievijas robežas sargāšanas izdevumu segšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Ministru kabinets otrdien piešķīra Iekšlietu ministrijai 331 485 eiro, lai segtu Latvijas-Baltkrievijas robežas sargāšanas izdevumus.

Izdevumi ir saistīti ar samaksu par virsstundu darbu un piemaksām iesaistītajiem nodarbinātajiem, nodarbināto komandējumiem, ēdināšanu, apgādi ar doto uzdevumu izpildei nepieciešamo inventāru, kā arī patvēruma meklētāju uztura un dienas naudu, un ēdināšanas izdevumiem personām, kuras atrodas karantīnā pēc ierašanās patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā.

Finansējums piešķirts par laikposmu no 1.oktobra līdz 31.oktobrim. Valsts policijai paredzēti 120 979 eiro, Valsts robežsardzei - 116 710 eiro, bet Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei - 93 796 eiro.

Ņemot vērā pastiprinātu nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī izsludinājusi ārkārtējo situāciju. Vasarā valdība to izsludināja no 11.augusta līdz 10.novembrim, bet vēlāk tā tika pagarināta līdz 2021.gada 10.februārim.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma gaitā kopš šā gada pavasara notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu