20. gadsimta laikā, pateicoties leģendām un mistiskiem noslēpumiem, Rasputina vārds teju vai kļuva par sinonīmu Krievijas impērijas krišanai. Kamēr urbānie mīti joprojām sedz patiesību par attiecībām starp caru Nikolaju II Romanovu un Grigoriju Rasputinu, kāds varbūt mazāk zināms dzīvesstāsts ir pelnījis tikt pastāstīts. Šoreiz par Grigorija Rasputina meitu Mariju Rasputinu, kura esot bijusi tikpat fascinējoša ka “trakais mūks”.

“Mani nemitīgi apvaino un sauc par komunisti, jo mans vārds ir Marija Rasputina, Grigorija Rasputina meita, kurš pazīstams kā “Krievijas trakais mūks”. Es Krieviju atstāju pirms 28 gadiem un tagad esmu Amerikas pilsone. Tā ir privilēģija, par kuru Dievam pateicos katru nakti, jo es mīlu ASV no visas sirds. Es vēlos publiski paziņot, ka neesmu komuniste, kaut arī mans vārds ir Marija Rasputina, Grigorija Rasputina meita.”

Losandželosā atvaļinātā lauvu dresētāja izdzīvoja no pabalstiem, kā arī pasniedza krievu valodu un piestrādāja par auklīti. Protams, reizēm viņa sniedza intervijas laikrakstiem, kā arī uzrakstīja vairākas grāmatas par savu tēvu.

Rasputina gan uzsvēra, ka nav vēlējusies veidot rakstnieces karjeru. To viņa darījusi tikai tāpēc, lai “notīrītu” sava tēva vārdu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X