Vizinoties aiz auto piesietās ragavās, zēns izkrīt un nonāk slimnīcā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ragavas
Ragavas Foto: Shutterstock

Arī Jelgavas novadā aizvadītās nedēļas nogalē noticis satiksmes negadījums ar sakabē vilktām ragaviņām, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

LETA jau ziņoja par diviem šādiem negadījumiem, taču svētdien līdzīga avārija notikusi arī Jelgavas novada Cenu pagasta Brankās. Sākotnēja informācija liecina, ka vīrietis vadīja automašīnu "Volvo XC90", pie kuras virvē bija piesietas ragavas. Uz ragavām atradās 2014. gadā dzimis nepilngadīgs zēns.

"Pārgalvīgā aktivitāte beidzās ar to, ka mazgadīgais zēns izkrita no ragavām un guva traumas," skaidroja Kalniņa.

Zēns tika nogādāts ārstniecības iestādē. Policijā par notikušo ir noformēts ceļu satiksmes negadījuma reģistrācijas protokols.

Policija atkārtoti atgādina, ka šķietami nevainīga un parasta ziemas prieku baudīšana var būt ar bīstamu iznākumu. Pat, ja dažādas aktivitātes tiek veiktas pieaugušo pavadībā, tās var būt ar traģisku iznākumu, ja pašas aktivitātes ir pārgalvīgas un tajās netiek domāts ne par savu, ne mazāko drošību. Likumsargi uzsver, ka pirms ziemas prieku un aktivitāšu baudīšanas ir jāapsver, vai konkrētā aktivitāte nav pārlieku bīstama gan sev pašam, gan mazākajiem ģimenes locekļiem.

Jau ziņots, ka sestdien Rīgā, Mangaļsalas ielā, kāds vīrietis vadīja automašīnu "Dodge Ram" un sakabē vilka, iespējams, ragaviņas un pūsli, uz kura atradās četras personas, no kurām trīs bija nepilngadīgi bērni un viens pieaugušais. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka šāda ziemas aktivitāte beidzās ar to, ka pūslis uzbrauca šķērslim - kokam.

Satiksmes negadījumā cieta trīs personas, kuras ar gūtajām traumām tika nogādātas medicīnas iestādē, savukārt 12 gadus veca meitene no gūtajām traumām mira.

Bet svētdien policija saņēma informācija, ka Talsu novadā, Strazdes pagastā, kādā īpašumā uz lauka ir noticis negadījums - vīrietis vadīja sniega motociklu, pie kura virvē bija piesietas ragaviņas, uz kurām atradās viņa dzīvesbiedre.

Ragaviņām apkrītot, sieviete guva miesas bojājumus un tika nogādāta medicīnas iestādē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu