Pēc notiesāšanas par finanšu slēpšanu atkāpies Francijas valsts ministrs Alēns Grizē (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Francijas valsts ministrs Alēns Grizē trešdien atkāpies no amata pēc tiesas sprieduma, ar kuru viņš atzīts par vainīgu tīšā savu finanšu slēpšanā, stājoties ministra amatā.

Grizē, kurš Francijas premjerministra Žana Kasteka valdībā ieņēma mazo un vidējo uzņēmumu valsts ministra amatu Ekonomikas, finanšu un atveseļošanas ministrijā, tika piespriests pusgadu ilgs nosacīts cietumsods un aizliegums trīs gadus ieņemt amatus valsts dienestā. Tiesa atzina viņu par vainīgu apzinātā savu līdzekļu slēpšanā, ieņemot amatu valdībā 2020.gada jūlijā.

Visiem ministriem ir jādeklarē sava bagātība, taču tiesa konstatēja, ka Grizē ir slēpis kontu, kurā bija akcijas 171 000 eiro vērtībā, kā arī akcijas citos uzņēmumos.

Tiesa secināja, ka 68 gadus vecais politiķi, kurš agrāk strādājis par taksometra šoferi, arī biznesa asociācijas "Cnams" interesēs aktīvi pārvalda 130 000 eiro vērtus aktīvus, ko "Cnams" ieskaitījis Grizē kontā.

Kasteks paziņoja, ka Grizē atlūgums ir pieņemts, un uzslavēja atbildības sajūtu, kas stāv aiz šī lēmuma.

Lai gan Grizē plašākā sabiedrībā bija mazpazīstams, viņa atkāpšanās tika plaši atspoguļota Francijas medijos, izvēršoties par apkaunojumu Francijas prezidentam Emanuelam Makronam.

Grizē paziņojis, ka tiesas lēmumu pārsūdzēs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu