Putins deviņdesmitajos pats identificējis Krievijas valdībā strādājošos CIP aģentus (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Pagājušā gadsimta 90.gados Krievijas valdībā strādāja ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) kadru darbinieki, paziņojis Kremļa saimnieks Vladimirs Putins.

Ar šādu apgalvojumu Putins nācis klajā Kremļa Cilvēktiesību padomes sēdē, kad advokāts Genrijs Rezņiks izteicies, ka, viņaprāt, "Krievija kļuvusi naidīga pret visu pasauli".

Putins advokāta teiktajam nepiekrita un sāka izklāstīt Krievijas politikas ietekmēšanas instrumentus, cita starpā apgalvojot, ka pēc nākšanas pie varas pats personīgi identificējis visus CIP darbiniekus Krievijas valdībā.

Viņš apgalvoja, ka 90.gados CIP darbinieki Krievijas valdībā ieņēmuši, piemēram, padomnieku amatus, bet daži no viņiem vēlāk ASV saukti pie kriminālatbildības par dalību privatizācijas procesā, kas bijis Savienoto Valstu likumu pārkāpums.

Konkrētus vārdus Putins gan nenosauca.

Jau pirms astoņiem gadiem Putins apgalvoja, ka ASV izlūki atradušies bijušā Krievijas vicepremjera un finanšu ministra Anatolija Čubaisa aprindās, kad viņš pēc PSRS sabrukuma vadīja privatizācijas procesu.

Anonīmi avoti ziņu aģentūrai "RIA" iepriekš pieļāvuši, ka Putins par CIP darbiniekiem varētu dēvēt ekonomistus Andreju Šleiferu un Džonatanu Heju, kuri savulaik konsultēja Krievijas valdību privatizācijas jautājumos. Šleifers tiek uzskatīts par vienu no visbiežāk citētajiem ekonomistiem pasaulē.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu