Klāt Trešā advente! Koncerti un pasākumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

12. decembrī kristieši aizdedz jau trešo adventes vainaga svecīti, kas nozīmē, ka jau pavisam drīz svinēsim gada baltākos un ģimeniskākos svētkus - Ziemassvētkus! 

Iededzot trešo sveci adventes vainagā, gribas domāt par mīlestību, jo Ziemassvētki taču ir lielākā Dieva mīlestības izpausme un jau pavisam drīz šie svētki ienāks katrā ģimenē un sirdī.

3. adventes svētdiena pēc baznīcas simbolikas

«Gaudete - priecājieties!» Prieks ir Svētā Gara klātbūtnes auglis. Prieks ir zīme, ka cilvēks apzinās savu piederību Dievam. Apustulis Pāvils un evaņğēlists Matejs aicina dzīvot garā un pacietībā.

Rūpes un bailes aizsedz Dieva klātbūtni un liek cilvēkam dzīvot, paļaujoties tikai pašam uz sevi. Bet apziņa par Kunga tuvumu un cerība uz Viņa drīzo atnākšanu stiprina cilvēku sirdis.

Trešās adventes pasākumi 

Sagaidot Trešo adventi, Rīgā turpinās Ziemassvētku ieskaņas koncerti tiešsaistē, iedzīvotāji aicināti apmeklēt arī izstādes un attālināti iesaistīties kultūras centru piedāvātajās aktivitātēs.

Koncerti dievnamos

Trešajā adventē turpinās koncertcikls "Adventes koncerti Rīgas baznīcās". Šo svētdien koncerts skanēs Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā. Rīgas Sv. Jāņa baznīcā koncertā "Ziemas meditācijas" uzstāsies soliste Jolanta Strikaite-Lapiņa, arfiste Dārta Tisenkopfa, flautiste Ieva Pudāne un ērģelniece Ilze Reine. Savukārt Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā iedzīvotāji varēs ļauties baroka laika mūzikas skaņām koncertā "Ziemassvētku noskaņas no 17.gadsimta Venēcijas."

Koncerti kultūras centros

Svētdien kultūras centrā "Mazā ģilde" apmeklētāji gaidīti koncertā ģimenēm "Ar sniega pārslām dejojot", kurā dziedās Annija Putniņa kopā ar mūziķiem Raimondu Petrauski, Oskaru Petrauski un Ernestu Mediņu.

Līdztekus kultūras pasākumiem, svētku noskaņu Rīgā rada arī mākslinieka Roberta Rūrāna darbs pilsētvidē, kurā attēloti mazie ziemas prieki Rīgā. Pilsētu rotā arī Ziemassvētku egles pilsētas ielās, parkos, skvēros un laukumos, kā arī gaismas instalācijas Mežaparkā, Spilvē, Bieriņos, Viesturdārzā, Vecmīlgrāvī un citviet galvaspilsētā. Tāpat Rīgas ielās, parkos, uz tiltiem un ceļu pārvadiem izvietoti Ziemassvētku gaismas dekori.

Daudziem no mums Advents ir tas laiks, kad klusām gaidām pienākam Ziemassvētkus. Četru svētdienu garumā mūsu mājās iemirdzas sveces liesmiņa, kurai simboliku varam pielīdzināt katrs pēc savām izjūtām. Tas ir meklējumu sevī laiks. Dienas, kad esam kopā ar ģimeni, sev tuvajiem. Lai mierīgs šīs svētku gaidīšanas laiks!

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu