Svētdien braukšanas apstākļi pārsvarā apgrūtināti Latvijas centrālajā un austrumu daļā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Šoseja ziemā. Ilustratīvs attēls
Šoseja ziemā. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Sniega un apledojuma dēļ šorīt braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem pārsvarā ir apgrūtināti Latvijas centrālajā un austrumu daļā, kamēr valsts rietumos ceļu stāvoklis ir apmierinošs, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Valsts centrālajā daļā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa Rīgas apvedceļu Daugavas kreisajā krastā, Liepājas un Ventspils šoseju sākumposmā, kā arī pa Jelgavas un Bauskas šosejām visā garumā.

Uz Daugavpils šosejas un Tīnūžu šosejas apledojums sākas apmēram pie Skrīveriem, braucot no Rīgas. Tālāk Latgalē un Vidzemē braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa lielāko daļu autoceļu posmu. Turpretim pa Tallinas šoseju braukšanas apstākļi ir apmierinoši visā garumā, liecina LVC apkopotie dati.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, slidenie un sniegotie ceļu posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 138 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ceļu uzturētāji atgādina, ka šajā gadalaikā autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties ātrumu un ieturot droši distanci uz ceļa. Snigšanas laikā sniega sega uz ceļiem var veidoties atkārtoti, tāpat ceļi var atkārtoti apledot arī pēc apstrādes ar reaģentiem.

Pēc snigšanas beigām valsts galvenie autoceļi no sniega ir jānotīra trīs stundu laikā, savukārt uz mazāk noslogotiem ceļiem šiem darbiem tiek dots laiks līdz pat 24 stundām.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu