Polijas premjers aicina Vāciju atteikties no "Nord Stream 2" (10)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis atkārtoti paudis iebildumus pret Krievijas-Vācijas gāzesvadu "Nord Stream 2", vizītē Varšavā ierodoties Vācijas kancleram Olafam Šolcam.

Moraveckis brīdināja, ka projekts tikai palielinās Kremļa spējas izdarīt spiedienu uz Eiropas Savienību (ES), kā arī savilks cilpu ap Ukrainu. "Labākais risinājums būtu novērst "Nord Stream 2" darba sākšanu," norādīja Moraveckis.

Šolcs neatbildēja uz Moravecka iebildumiem, taču atkārtoja Vācijas atbalstu gāzes tranzītam caur Ukrainu, kā arī pavēstīja, ka Vācija atbalstīs Ukrainas atjaunināmo energoresursu izmantošanas paplašināšanu.

Paredzēts, ka pa gāzesvadu, kura būvniecība tika pabeigta septembrī, ik gadu no Krievijas Vācijai tiks piegādāti 55 miljardi kubikmetru dabasgāzes.

Gāzesvada "Nord Stream 2" būvniecība izraisījusi bažas, ka varētu pieaugt Rietumeiropas valstu atkarība no Krievijas gāzes un ka Maskava spēs palielināt spiedienu uz Ukrainu, jo Eiropa būs mazāk atkarīga no gāzes tranzīta piegādēm caur Ukrainu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu