Rīgas domes Satiksmes departamentā veidos veloinfrastruktūras nodaļu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Velobraucējs uz A. Čaka ielas Rīgā
Velobraucējs uz A. Čaka ielas Rīgā Foto: LETA

Rīgas domes Satiksmes departamentā veidos veloinfrastruktūras nodaļu, informēja Rīgas domes frakcijā "Progresīvie".

Šī nodaļa tiks veidota pēc "Progresīvo" iniciatīvas. "Rīgai ilgstoši esot trūcis vienotas struktūras, kas atbildīga par veloinfrastruktūras attīstību pilsētā. Šādas nodaļas darbojas visās Eiropas pilsētās, kuras aktīvi attīsta mikromobilitātes infrastruktūru. Šis solis ir sākums, lai, pakāpeniski palielinot finansējumu, Rīga spētu piemēroti pielāgoties velosatiksmes vajadzībām. Nākamgad dibinātā nodaļa tūkstošiem rīdzinieku ikdienā palīdzēs pārvietoties ērtāk, drošāk un veselīgāk," norāda Mikromobilitātes drošības komisijas vadītāja Agnese Logina (PP).

Veloinfrastruktūras nodaļas kompetencē būs atbildība par veloinfrastruktūras attīstību pilsētā un jaunu projektu izstrādi, kas ietvers plaša, mūsdienu standartiem atbilstoša veloinfrastruktūras tīkla izveidošanu, kā arī Rīgas veloceļu savienojumus ar Pierīgu.

Paredzēts, ka nodaļa nodarbosies gan ar velosatiksmes uzlabošanu, gan ar citu mikromobilitātes pārvietošanās līdzekļu, piemēram, elektrisko skrejriteņu, jautājumiem.

Veloinfrastruktūras nodaļā plānots ieviest četras amata vietas - nodaļas vadītājs, vadītāja vietnieks un divi galvenie speciālisti. Paredzēts, ka šīs nodaļas kopējais finansējums nākamgad būs 123 934 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu