Krievijā notikušas masveida kratīšanas "ukraiņu neonacistu" atbalstītāju dzīvesvietās (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins Foto: Sputnik/Vladimir Smirnov/Pool via REUTERS

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) veicis kratīšanas adresēs, kas saistītas ar 106 "ukraiņu neonacistu" jaunatnes grupas MKU atbalstītājiem, pirmdien paziņojis FDD.

FDD apgalvo, ka MKU dibinājis Ukrainas pilsonis Jegors Krasnovs, kas darbojoties ar Ukrainas drošības dienestu ziņu.

Krasnovs devis norādījumus MKU atbalstītājiem "veikt teroraktus un masu slepkavības", paziņojis FDD, piebilstot, ka kratīšanās konfiscētas pistoles, šautenes, automātiskie ieroči un asaru gāzes baloniņi.

FDD šogad veicis vairākas kratīšanas saistībā ar MKU, aizturot aptuveni 60 cilvēkus, ziņo aģentūra TASS.

FDD pirms nepilnām divām nedēļām paziņoja, ka ir aizturējis trīs ukraiņu spiegus, no kuriem viens esot plānojis spridzināšanu.

Ukrainas Drošības dienests tobrīd paziņoja, ka šīs apsūdzības ir nepatiesas un ir daļa no hibrīdā kara, ko Krievija vērš pret Ukrainu.

Šodien Ukrainas Drošības dienests pavēstīja, ka Krievijas Federālā drošības dienesta jaunākais paziņojums ir daļa no "koordinētas informācijas kampaņas", kas vērsta pret Ukrainu.

Kāda Ukrainas tiesībsargāšanas iestāžu amatpersona ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka MKU eksistē Ukrainā, bet vairs nav aktīva.

Amatpersona sacīja, ka Krasnovs tika aizturēts 2020.gada janvārī un pret viņu tiek veikta izmeklēšana par vairākiem bruņotiem uzbrukumiem, kā arī par slepkavības mēģinājumu, pamatojoties uz rasu, nacionālo un reliģisko neiecietību.

Lai gan organizācija pēc Krasnova aizturēšanas apturēja savu darbību, nesen tā atsākusi jaunu biedru vervēšanu, piebilda amatpersona.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu