Izlaušanās istaba, koncerts un Ziemassvētku tirdziņš Jaunmoku pilī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Jaunmoku pils svētku gaidīšanas laikā saviem apmeklētājiem ir sarūpējusi vairākus pārsteigumus, kas būs interesanti ikvienam. Jaunmoku pilī ir atklāta izlaušanās istaba, kuras mērķis ir ar spēles elementiem izglītot sabiedrību par videi draudzīgu rīcību. 18. decembrī norisināsies tirdziņš un izrāde bērniem, bet svētku priekšvakarā, 23. decembrī, apmeklētāji aicināti izbaudīt noskaņu Ziemassvētku koncertā ar Kasparu Zemīti un Elzu Rozentāli.

Pirmo reizi apmeklētājiem durvis ver Jaunmoku pils kompleksa Piena mājas pagrabs ar jaunizveidoto izlaušanās istabu “Zaļā meža melnie stāsti”.

Nokļūstot Sumpurņa alā, spēles dalībniekiem nākas atrisināt 7 uzdevumus, lai izglābtu sagūstītos meža iemītniekus un paši izkļūtu no alas.

Tā ir aizraujoša, izzinoša spēle visu paaudžu dalībniekiem, īpaši bērniem un jauniešiem. Izlaušanās istaba apmeklētājiem ir atvērta katru dienu plkst. 9:00-17:00. Spēle ir piemērota 2-6 cilvēku lielai kompānijai, optimālais spēles ilgums ir 1 stunda, un ieejas maksa ir 30 EUR.

18. decembrī no plkst. 11:00 līdz 15:00 Jaunmoku pils parkā norisināsies Ziemassvētku tirdziņš.

Aicinām dāvanas saviem mīļajiem un gardumus svētku galdam iegādāties no Latvijas mājražotājiem, amatniekiem, lietišķās mākslas meistariem, skaistumlietu un veselīgas pārtikas ražotājiem.

Tirdziņa teritorija tiks norobežota un darbosies “zaļajā režīmā”. Plkst. 13:00 Muižas ēkas Kolonnu zālē norisināsies jautra izrāde bērniem un viņu vecākiem “Kurš ir Ziemassvētku vecītis?”.

Svētku priekšvakarā, 23. decembrī plkst. 19:00 aicinām uz Elzas Rozentāles un Kaspara Zemīša svētku koncertu “TAS vakars” Kolonnu zālē.

Mākslinieku koncertprogramma ir īpaši gatavota, tuvojoties Ziemassvētkiem. Tajā iekļauti šī laika noskaņai un sajūtām atbilstoši skaņdarbi – dažādu tautu Ziemassvētku dziesmas, tautā iecienītu latviešu komponistu Mārtiņa Brauna, Imanta Kalniņa u.c. dziesmas, gan arī pašu mākslinieku oriģināldarbi.

Savukārt Jaunmoku pils muzejs ik dienu no plkst. 9:00-17:00 saviem apmeklētājiem piedāvā apmeklēt pils un meža muzeja ekspozīcijas gida vai audio gida pavadībā, piedalīties orientēšanās spēlēs pa pili vai parku, izmēģināt dažādas izglītojošās programmas

kā, piemēram, “Ekspedīcija Meža Ekspozīcijā” un “Mammadaba Jaunmokās”. Sniegotās dienās pils parku ir īpaši interesanti izstaigāt “sniega čībās”.

Biļetes uz pasākumiem ir nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un Jaunmoku pils Informācijas centrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu