Līdz gada beigām pagarina civilā eksperta dalības laiku ES Padomdevēja misijā Ukrainā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Valdība otrdien lēma pagarināt civilā eksperta Raimonda Koptenkova dalības laiku Eiropas Savienības (ES) Padomdevēja misijā civilā drošības sektora reformām Ukrainā līdz šī gada 31.decembrim.

Kā norādīja Ārlietu ministrija (ĀM), starptautiskais palīdzības likums nosaka, ka civilie eksperti piedalās starptautiskajās misijās un operācijās pēc to starptautisko organizāciju, savienību vai kopienu rezolūcijas, rekomendācijas vai lūguma, ar kurām Latvijai ir noslēgti starptautiskie līgumi, kā arī pēc ES vai NATO dalībvalsts aicinājuma. Lēmumu par civilā eksperta piedalīšanos starptautiskajā misijā pieņem Ministru kabinets (MK).

ĀM norādīja, ka MK 18.marta rīkojums par civilo ekspertu dalības laika pagarināšanu ES Padomdevēja misijā civilā drošības sektora reformām Ukrainā paredz civilā eksperta Koptenkova nosūtīšanu dalībai starptautiskajā misijā līdz 2022.gada 31.jūlijam. Savukārt ĀM saņēmusi Eiropas Ārējā darbības dienesta (EĀDD) vēstuli par izmaiņām starptautiskās misijas struktūrā, nosakot civilā eksperta Koptenkova dalības starptautiskajā misijā noslēgšanu 2021.gada 31.decembrī.

EĀDD informēja Latviju par izmaiņām starptautiskās misijas struktūrā, nosakot civilā eksperta Koptenkova dalības starptautiskajā misijā noslēgšanu 31.decembrī. Pamatojoties uz MK rīkojumu par civilo ekspertu dalības laika pagarināšanu ES Padomdevēja misijā civilā drošības sektora reformām Ukrainā Koptenkovam 2022.gadā tika piešķirts finansējums ĀM budžeta apakšprogrammā "Diplomātiskās misijas ārvalstīs" 31 584 eiro apmērā.

Pēc ĀM paustā, ņemot vērā to, ka Koptenkovs dalību starptautiskajā misijā noslēgs 31.decembrī, piešķirtais finansējums 2022.gadā Koptenkovam nebūs nepieciešams. Plānots, ka minētie līdzekļi 31 584 eiro apmērā tiek novirzīti civilā eksperta Roberta Fedosejeva darbības nodrošināšanai misijā, civilā drošības sektora reformām Ukrainā 2022.gadā.

Saskaņā ar MK rīkojumu par civilo ekspertu dalības laika pagarināšanu ES Padomdevēja misijā civilā drošības sektora reformām Ukrainā 2021.gadā ir piešķirts finansējums 22 452 eiro apmērā civilā eksperta dalības nodrošināšanai līdz 2021.gada 31.decembrim. Ar civilā eksperta pārcelšanos no dienesta vietas 2021.gadā saistītie izdevumus 355 eiro apmērā tiks segti no ĀM budžeta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu