Latvijas-Baltkrievijas robežas sargāšanas izdevumu segšanai piešķir 295 485 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas robežas.
Dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas robežas. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Ministru kabinets otrdien nolēma piešķirt iekšlietu dienestiem finansējumu 295 384 eiro apmērā, lai segtu izdevumus saistībā ar situāciju uz Latvijas-Baltkrievijas robežas.

Izdevumi izveidojušies laikā no 1. novembra līdz 30. novembrim un ir saistīti ar nodarbināto samaksu par virsstundu darbu, nakts darbu, piemaksām par personisko darba ieguldījumu un darba kvalitāti, komandējumiem, ēdināšanu, apgādāšanu ar dienesta vai darba pienākumu izpildei nepieciešamo apģērbu, individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, kā arī ar patvēruma meklētāju uztura un dienas naudu.

Kopš 10.augusta, kad pierobežā tika izsludināta ārkārtējā situācija, no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas kopumā ir atturēti 2975 cilvēki.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ valsts robežas šķērsošana nav liegta 92 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti 444 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Ņemot vērā pastiprinātu nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī izsludinājusi ārkārtējo situāciju. Vasarā valdība to izsludināja no 11.augusta līdz 10.novembrim, bet vēlāk tā pagarināta līdz 10.februārim.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros kopš šā gada pavasara notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu