“Mcdonald's” atver pirmo britu restorānu, kas pilnībā darbosies ar saules un vēja enerģiju (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Ātrās ēdināšanas restorānu ķēdes “McDonald's” ēka Lielbritānijā kļuvusi par pirmo uzņēmuma restorānu valstī, kas savas darbības nodrošināšanai izvēlējušies vēja un saules enerģiju. Šis ir restorānu ķēdes solis uz priekšu siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanā.

Ēka atrodas Anglijas vidienē, Šropšīras grāfistē netālu no Birmingemas. Grāfistē atrodas unikāls dzelzs tilts, kas kopā ar tā apkārtni iekļauts UNESCO kultūras mantojuma sarakstā.

Tai ārpusē uzstādītas vēja enerģijas turbīnas un solārie paneļi.

Telpu interjerā dominē informācijas tehnoloģiju un virtuves ierīces no pārstrādājama materiāla, informatīvās norādes veidotas no pārstrādātām kafijas pupiņām, bet ēkas sienu siltinājumam izmantota aitas vilna.

Foto: SCANPIX

“Mcdonald's” pārstāvji norāda, ka pēc šī parauga tiks iekārtotas vai no jauna būvētas arī citu restorānu ēkas visā pasaulē, savukārt

Lielbritānijas restorāns būs pirmais, kas darbosies pēc nulles emisiju principa saskaņā ar britu “zaļās” būvniecības padomes vadlīnijām.

Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka ēkas pielāgošana bija sarežģīts process, taču kritiski nepieciešams, lai šo darbības kursu pārņemtu restorāni visā pasaulē.

Foto: SCANPIX

Šārona Džordža, Kīla Universitātes vides un ilgtspējas vecākā lektore, atzina, ka

šis ir pozitīvs solis ceļā uz ilgtspējīgas saimniekošanas atzīšanu uzņēmuma ietvaros.

Jau iepriekš “Mcdonald's” un citi ātrās ēdināšanas restorāni saņēmuši negatīvus signālus no investoriem, kuri saskaņotā vēstulē pauduši neapmierinātību par netālredzīgu restorānu piena un gaļas produktu apriti, neievērojot gāzu emisiju ierobežošanu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu