Tūnēts Porsche pietuvojas eglīšu piegādes ātruma rekordam

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziemassvētku eglītes piegāde ar Porsche 911 Turbo S
Ziemassvētku eglītes piegāde ar Porsche 911 Turbo S Foto: Hennessey Performance

Amerikāņu auto inženierijas un tūninga firma Hennessey Performance turpina savu tradīciju, katru gadu cenšoties uzstādīt jaunu Ziemassvētku eglītes vešanas ātruma rekordu. Šoreiz Hennessey izvēlējās sudrabotu Porsche 911 jaudīgajā Turbo S modifikācijā, kurai, kā jau no rekorda būtības noprotams, uz jumta bija nostiprināta eglīte. Pie superauto stūres sēdās bijušais sacīkšu braucējs Spensers Gesveins.

Sacensībām Hennessey izvēlējās Pennzoil testu trasi Teksasā. Pirms mēģinājuma 911 Turbo S, kas pieder tūninga firmas īpašniekam Džonam Hennesijam, tika uzlabots, 3,8 litru biturbo motora jaudu palielinot no 650 līdz vismaz 750 zirgspēkiem.

Video: Hennessey Performance

Rezultātā Gesveinam izdevās sporta kupeju paātrināt līdz 282 kilometriem stundā. Ateljē Porsche mēģinājumu nodēvēja par labu, taču vācu sporta automašīnai neizdevās kļūt par ātrāko eglīšu piegādātāju pasaulē, lai gāztu no troņa pašreizējo čempionu.

Ātrākais egļu piegādātājs joprojām ir Jeep Grand Cherokee Trackhawk. Rekordu līdz 1000 zirgspēkiem uztūnētais SUV uzstādīja 2019. gadā, kad sasniedza 291 kilometra stundā maksimālo ātrumu.

Izklaides nolūkos Hennessey Performance vēlāk veica vēl vienu 911 iebraucienu, tikai šoreiz bez nozāģēta koka uz jumta. Izrādījās, ka nelielais kociņš bija manāms traucēklis, jo bez tā kupeja paātrinājās līdz 333 kilometriem stundā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu