Filipīnās plosās taifūns "Rai"; 98 000 cilvēku evakuējas

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Reuters/Scanpix

Taifūns "Rai" ceturtdien ar intensīvām lietavām un spēcīgiem vējiem sasniedzis Filipīnas, kur vairāk nekā 98 000 cilvēku bijuši spiesti pamest savas mājas, pavēstīja ārkārtas dienesta amatpersonas.

Sasniedzot Filipīnu austrumu krastu, "Rai" vēja ātrums bijis 195 kilometri stundā, bet brāzmās - līdz pat 240 kilometriem stundā (attiecīgi 54 un 67 metri sekundē), vēsta sinoptiķi.

Taifūns Filipīnas sasniedza Siargao salā, kas atrodas 760 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Manilas un ir pazīstama kā Filipīnu sērfošanas galvaspilsēta.

Šobrīd nav ziņu par cietušajiem, apliecināja nacionālais katastrofu seku likvidācijas dienests, norādot, ka stihijas skartajos apvidos notiek meklēšanas un glābšanas operācijas.

Īstenojot piesardzības pasākumus, evakuēts vismaz 98 091 cilvēks, bet šis skaitlis var pieaugt, jo vietējās varasiestādes likušas veikt vēl citas evakuācijas, norādīja dienests.

Vismaz divas pašvaldības valsts austrumos ziņojušas, ka pazudusi elektrība.

"Rai" pārvietojas rietumu-ziemeļrietumu virzienā ar ātrumu 30 kilometri stundā.

Vairāk nekā 20 provincēs un reģionos izsludināts brīdinājums par vētru.

Stihijas piemeklētajos apvidos apturēta pasažieru pārvadāšana ar jūras transportu, un tā rezultātā 4358 pasažieri iestrēguši 60 ostās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu