Rīgā un citās pašvaldībās bez maksas izvedīs eglītes otrreizējai pārstrādei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Māra Zara/LETA

Vides pakalpojumu uzņēmums SIA "Clean R" šogad Rīgā un citās pašvaldībās pēc svētkiem bez maksas klientiem nodrošinās svētku eglīšu izvešanu un nogādi otrreizējai pārstrādei, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Eglīšu izvešanai tiks organizēts īpašs maršruts, nogādājot tās atkritumu pārstrādes centrā, lai no tām iegūtu šķeldu. Pirms eglītes izmešanas iedzīvotāji aicināti noņemt no tās visus svētku rotājumus. Ja eglīte bijusi ievietota plastmasas podā, tā no trauka noteikti jāizņem.

Eglīšu izvešanu bez maksas "Clean R" organizēs no šā gada 28.decembra līdz nākamā gada 28.februārim.

"Clean R" bez maksas pieņems līdz 2,5 metrus garas svētku eglītes. Lielāka izmēra eglītes nepieciešams sadalīt mazākās daļās.

Klientam iepriekš jāpiesaka pakalpojums, rakstot uz "Clean R" klientu apkalpošanas centru vai aizpildot pieteikumu uzņēmuma pašapkalpošanās vietnē "mans.cleanr.lv", norādot adresi un eglīšu skaitu.

Pēc pieteikuma saņemšanas un apstrādes, uzņēmums pieteicējam nosūtīs plānoto eglītes izvešanas datumu. Lai nodrošinātu eglītes izvešanu plānotajā datumā, tā jānovieto pie sadzīves atkritumu konteineriem vai lielgabarīta atkritumu uzkrāšanas vietā ne vēlāk kā iepriekšējā vakarā pirms plānotās izvešanas.

Lai iespējami maz noslogotu ceļus un rīkotos dabai draudzīgāk, daudzdzīvokļu namu apsaimniekotāji ir aicināti eglīšu izvešanu pieteikt centralizēti, nosakot vienu vai vairākus datumus, kad iedzīvotāji var izlikt eglītes pie atkritumu konteineriem.

Sadzīves atkritumu konteinerā eglīti ir aizliegts izmest - pareizi ir to novietot pie konteinera. Tas attiecināms gan uz daudzdzīvokļu namu, gan arī privātmāju iedzīvotajiem.

No 1.marta eglīšu izvešana būs maksas pakalpojums.

Vienlaikus uzņēmumā atzīst, ka ne visi iedzīvotāji no eglītēm steidzas atbrīvoties, piemēram, 2021.gadā pēdējās svētku eglītes pēc klientu pieprasījuma "Clean R" izveda tika ap Jāņiem.

Pagājušajā gadā līdzīgā laika periodā "Clean R" otrreizējai pārstrādei šķeldā nogādāja vairāk nekā 11 500 eglīšu kopumā no 10 pašvaldībām.

Kompānija "Clean R" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,2 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir AS "TAK investīcijas", bet patiesais labuma guvējs - Guntars Kokorevičs. Pagājušajā gadā "Clean R" strādāja ar 41,028 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 43,2% un bija 4,407 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu