Aicina necirst eglītes Rīgas mežos (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Uzņēmums "Rīgas Meži" izplatījis aicinājumu iedzīvotājiem necirst un nezāģēt eglītes "Rīgas Mežu" teritorijās.

Necērtot Ziemassvētku eglīti Rīgas mežos, tiks pasargāti gan meži, gan to bioloģiskā daudzveidība. Turklāt tā ir iespēja izvairīsies arī no soda. Tieši šajās brīvdienās vairāki desmiti uzņēmuma mežsargu pastiprināti dosies apgaitās, īpašu uzmanību pievēršot eglīšu jaunaudzēm.

Lai arī "Rīgas Mežu" pārziņā ir 62 000 hektāri meža teritoriju, egļu tajās nav daudz. Tikai katrs desmitais Rīgas mežu koks ir egle. Lielāko daļu eglīšu uzņēmuma speciālisti izaudzējuši no sēklām Norupes kokaudzētavā un pēc tam stādījuši mežos. Eglītes izaudzēšana no sēklas līdz stādāmajam materiālam ir nopietns daudzu gadu darbs.

Šogad uzņēmuma mežos vēl nav pieķerti Ziemassvētku eglīšu tīkotāji. Iespējams, tas ir tādēļ, ka cilvēki kļuvuši apzinīgāki un zinošāki. Uzņēmums norāda, ka Ziemassvētku galveno rotu nedrīkst meklēt vismaz 50 kilometru rādiusā ap galvaspilsētu, kā arī pirmssvētku laikā jo īpaši rūpīgi tiek uzraudzītas "Rīgas Mežu" zaļās skaistules.

"Rīgas Mežu" teritorijās izvietotas arī novērošanas kameras, uzņēmums regulāri sadarbojas ar tiesībsargājošajām institūcijām.

"Rīgas Mežu" teritoriju karte pieejama "mdps.rigasmezi.lv/map".

Jau ziņots, ka pašvaldības uzņēmuma "Rīgas Meži" provizoriskā peļņa šā gada 11 mēnešos pārsniegusi 1,5 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Ieva Bērziņa.

Neauditētais deviņu mēnešu finanšu pārskats liecina, ka šajā laikā uzņēmuma neto apgrozījums bija 13,44 miljoni eiro jeb par 6,8% mazāks nekā pērn attiecīgajā laika posmā, bet nopelnīti 1,477 miljoni eiro. Tas ir par gandrīz par 10% jeb teju 130 000 eiro vairāk, salīdzinot ar 2020.gada deviņiem mēnešiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu