Dānijā pieaug koronavīrusa izplatība; tiks slēgti teātri un kino (20)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kopenhāgena, Dānija.
Kopenhāgena, Dānija. Foto: Shutterstock

Lai ierobežotu koronavīrusa izplatību, Dānija slēgs kinoteātrus, teātrus un koncertzāles un ierobežos restorānu darbības laiku.

"Mums jāierobežo mūsu aktivitātes. Mums visiem jāierobežo mūsu sociālie kontakti," piektdien sacīja Dānijas premjerministre Mete Fredriksena.

Viņa norādīja, ka Dānijā 24 stundu laikā reģistrēti vairāk nekā 11 000 jaunu Covid-19 gadījumu, kas ir jauns rekords.

Dānijā, kur tiek veikts vairāk Covid-19 testu nekā daudzās citās valstīs, apstiprināto koronavīrusa omikrona paveida gadījumu skaits ir viens no lielākajiem pasaulē. Pēdējo 24 stundu laikā reģistrēti 2500 omikrona paveida gadījumi.

Restorāniem un naktsklubiem, kas līdz šim varēja strādāt līdz pusnaktij, turpmāk būs atļauts strādāt tikai līdz plkst.23. Pēc plkst.22 būs aizliegts pārdot alkoholu.

Jaunie ierobežojumi vēl būs jāapstiprina parlamentam.

Fredriksena sacīja, ka valdība vēl arvien plāno atvērt skolas pēc brīvdienām, lai gan Ziemassvētku brīvdienas jau ir pagarinātas, lai ierobežotu vīrusa izplatību.

Premjere uzsvēra, ka mērķis ir saglabāt sabiedrību pēc iespējas atvērtāku, norādot, ka šoreiz ir iespējams izvairīties no tik stingriem ierobežojumiem, kā 2020.gada pavasarī, jo ir izplatītas vakcīnas.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu