Jaunups: Priekšvēlēšanu laikā īstu draugu ārpus apvienības ar "Par!" LA nebūs (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Edgars Jaunups
Edgars Jaunups Foto: Edijs Pālens/LETA

Priekšvēlēšanu laikā ārpus partijas un apvienības ar kustību "Par!", ar ko nolemts kopā startēt arī 14.Saeimas vēlēšanās, partijai "Latvijas attīstībai" (LA) draugu nebūs, sestdien LA kongresā uzsvēra viens no partijas līderiem Edgars Jaunups.

Viņš skaidroja, ka LA, domājot par tādiem jautājumiem kā austrumu robeža, necer uz Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) atbalstu, jo par neesošo "aizmuguri" no premjera "Attīstībai/Par!" apvienības ministri 2021.gadā jau pārliecinājušies.

Jaunups pauda, ka tieši "Vienotība" pēdējo gadu laikā ilgstoši vadījusi Iekšlietu ministriju (IeM), Veselības ministriju (VM) un Finanšu ministriju (FM), kā arī ilgstoši vadījusi valdību kopumā. Šajā laikā daudzos sektoros piedzīvota stagnācija.

Tāpat Jaunups uzsvēra, ka vēlēšanu laiks būs skarbs un LA politiķiem būšot šie fakti jāatkārto.

"Mums jābūt gataviem īstai cīņai un atklātai sarunai ar vēlētāju. Veselība, iekšējā un ārējā drošība, Latvijas ekonomikas konkurētspēja, izglītība un vide, manuprāt, ir tie vaļi, uz kuriem mums ir jābalsta mūsu nākamās četrgades vēlēšanu programma. Mēs esam īstais reformu spēks šodienas Latvijā, tāpēc pierādīsim to atkal un atkal," teica viens no LA līderiem.

Kā ziņots, LA kongress sestdien norisinās Bauskā un tajā plānots veidot jaunu institūciju - partijas konventu.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu