Vācija pauž bažas par Putina militārajiem draudiem (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas autoritārais prezidents Vladimirs Putins
Krievijas autoritārais prezidents Vladimirs Putins Foto: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/ SCANPIX

Vācijas mērķis ir apturēt Ukrainas konflikta tālāku eskalāciju, trešdien paziņojusi Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka, paužot bažas par Krievijas prezidenta Vladimira Putina pēdējiem izteikumiem.

Ministre sacīja, ka, ņemot vērā Krievijas karaspēka kustību gar Ukrainas robežu, Berlīne ir ļoti nobažījusies par Putina izteikumiem, ka Krievija ir gatava īstenot "militāri tehniskus pasākumus", atbildot uz Rietumu nedraudzīgo rīcību Ukrainas jautājumā.

Bērboka, kura aicinājusi turpmāk ieņemt stingrāku nostāju attiecībās ar Maskavu, sacīja, ka dialogs tagad ir būtisks, lai mēģinātu izkliedēt krīzi.

"Tāpēc pēdējās dienās esmu vairākkārt uzsvērusi, ka mums ir jāatgriežas pie sarunu galda Normandijas formātā", piedaloties Vācijai, Francijai, Krievijai un Ukrainai, kā arī pie sarunām NATO-Krievijas padomē, sacīja Bērboka.

Šo sarunu mērķis būtu "novērst tālāku eskalāciju, jo mēs varam atrisināt šo lielo krīzi, kurā esam nonākuši, tikai dialoga ceļā", pēc sarunām ar Luksemburgas ārlietu ministru Žanu Aselbornu sacīja Bērboka.

Putins savā pirmajā telefonsarunā ar Vācijas kancleru Olafu Šolcu otrdien arī aicināja uz nopietnām sarunām par Krievijas pieprasītajām "drošības garantijām" no ASV un NATO. Šolcs savukārt aicināja uz deeskalāciju.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu