Krievijā aizturēti divi Navaļnija līdzgaitnieki, tostarp Tomskas deputāte (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Policija Krievijā aizturējusi kādreizējo opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija Tomskas štāba vadītāju un pašreizējo Tomskas pašvaldības deputāti Kseniju Fadejevu, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Kā vēsta televīzijas kanāls “TV2”, Tomskā no Maskavas ieradušies Izmeklēšanas komitejas darbinieki, kas pārmeklējuši Fadejevas mājokli. Pati viņa nogādāta Tomskas Izmeklēšanas komitejā. Sagaidāms, ka viņa tiks vesta uz nopratināšanu Maskavā.

Fadejevu apsūdz ekstrēmiskas biedrības veidošanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, ar mērķi ierobežot iedzīvotāju tiesības, vēsta “TV2”.

Tikmēr Irkutskā Izmeklēšanas komiteja aizturējusi kādreizējo Irkutskas Navaļnija štāba vadītāju Zaharu Sarapulovu.

Arī viņš tiekot apsūdzēts ekstrēmismā, ziņo vietējais izdevums “Irkutskij insaider”. Sarapulovam noteikts arests uz 48 stundām.

Kā pavēstījis kādreizējais Navaļnija reģionālo štābu tīkla vadītājs Leonīds Volkovs, viņam līdz šim nav izdevies sazināties nedz ar Fadejevu, nedz ar Sarapulovu. Šobrīd tiek mēģināts saorganizēt viņiem abiem juridisko palīdzību.

Volkovs arī atklāja, ka gan Fadejevu, gan Sarapulovs iepriekš atteikušies drošības apsvērumu dēļ aizbraukt no Krievijas.

Izmeklēšanas komiteja septembrī pret Navaļniju un viņa līdzgaitniekiem ierosināja krimināllietu par ekstrēmiskas organizācijas veidošanu.

Par pirmo šajā lietā aizturēto kļuva kādreizējā Navaļnija Ufas štāba vadītāja Lilija Čaniševa.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu