Igaunijā gadu mijā uz šosejas notriec piecus gājējus; miris divgadīgs bērns

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Gadu mijā Jervas apriņķī Igaunijā "Volvo" automašīnas vadītājs uz šosejas notrieca piecus gājējus. Sadursmē gāja bojā divgadīgs bērns, savukārt četri pieaugušie smagā stāvoklī tika nogādāti slimnīcā, vēsta laikraksts "Postimees".

Traģiskā avārija notika ap pusnakti Kirnas-Virikas-Enari šosejas septītajā kilometrā. Miglainajā laikā automašīna sadūrās ar cilvēkiem, kuri tobrīd atradās uz braucamās daļas.

Saskaņā ar publiski izskanējušo informāciju, cietušie ir divas sievietes un divi vīrieši vecumā no 31 līdz 37 gadiem. 

"No notikuma vietā ievāktajām liecībām ir skaidrs, ka cilvēku kompānija īsi pirms pusnakts izgāja no kaimiņu mājas, lai uzrīkotu uguņošanu. Pirotehnika tika palaista gan no šosejas braucamās daļas, gan tās malām. Diemžēl salūta laikā cilvēki atradās uz šosejas un nepamanīja braucošo auto. Taču vadītājam braukšanas laikā vajadzēja būt skaidrā prātā un izvēlēties tādu braukšanas ātrumu, kas ļautu reaģēt sliktas redzamības apstākļos," norāda apgabala prokurore Merike Lugna.

"Volvo" vadītājs ir 36 gadus vecs, un avārijas brīdī automašīnā atradās divi bērni. Viņi nebija savainoti. Vīrieša izelpā tika konstatēts alkohols, taču tas nepārsniedza pieļaujamās promiles.

Vīrietis uz 48 stundām tika aizturēts. Igaunijas tiesa noraidīja autovadītāja ilgāku aizturēšanu, jo viņš nav iepriekš nonācis policijas redzeslokā un nav pamata domāt, ka brīvībā varētu pastrādāt jaunus noziegumus.

Attiecīgajā ceļa posmā maksimālais atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h. Izmeklētāji mēģina noskaidrot, ar kādu ātrumu pārvietojās automašīna.

"Ļoti žēl, ka Jaunā gada svinības izvērtās par traģēdiju, kurā mira mazs zēns un vairāki cilvēki guva nopietnus savainojumus," norādīja Lugna. "Diemžēl izmeklēšana nespēs atgriezt dzīvību šim bērnam, taču ceru, ka tā vismaz sniegs atbildes par to, kā šī traģēdija notika."

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu