Atkal aizdegusies Dienvidāfrikas parlamenta ēka

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Dienvidāfrikas Republikas parlamenta ēka
Dienvidāfrikas Republikas parlamenta ēka Foto: AP/Scanpix

Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) parlamenta ēka, kurā jau svētdien plosījās uguns liesmas, pirmdien atkal aizdegusies, ziņo britu raidsabiedrība BBC. 

Keiptaunā no ēkas jumta atkal pacēlušies biezi dūmi. Tas noticis vien dažas stundas pēc tam, kad tika paziņots par iepriekšējā ugunsgrēka nodzēšanu.

Notikuma vietā atkal strādā ugunsdzēsēju brigādes.

Notikušo varasiestādes uzskata par ļaunprātīgu dedzināšanu. Policija aizturējusi kādu 49 gadus vecu vīrieti, kuru tur aizdomās par ļaunprātīgu dedzināšanu parlamenta ēkā, ziņo "New York Times".

Jau ziņots, ka svētdien izcēlās plašs ugunsgrēks DĀR parlamenta ēkā. Ugunsgrēks sākās agri no rīta trešā stāva birojos. Ugunsgrēks izcēlās kompleksa biroju zonā, bet pēc tam izplatījās Nacionālās asamblejas palātās. Ugunsdzēsēji notikuma vietā ieradās pēc pulksten 6, un viņiem bija zināmas grūtības piekļūt ēkai drošības elementu dēļ. Kā sacīja Keiptaunas mēra komitejas loceklis JP Smits, kurš ir atbildīgs par drošību, ugunsdzēsības signalizācijas sistēma nedarbojās pareizi, jo ugunsdzēsēji bija notikuma vietā jau pirms trauksmes signāls atskanēja.

Parlamentu Keiptaunā veido trīs sekcijas, ieskaitot oriģinālo un vecāko ēku, kas tika pabeigta 1884.gadā. Jaunākās ēkas tika uzbūvētas 20. un 80.gados.

Kā vēsta BBC, šī jau ir otrā reize gada laikā, kad ēku pārņem uguns liesmas. Pērnā gada martā parlamenta ēkā elektroinstalāciju dēļ izcēlās ugunsgrēks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu