Par karošanu Donbasā čehu karavīram piespriests 21 gads aiz restēm (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Karavīrs Donbasā. Ilustratīvs foto.
Karavīrs Donbasā. Ilustratīvs foto. Foto: Evgeniy Maloletka/AP

Čehijas tiesa bijušajam karavīram, kas karojis Krievijas atbalstīto kaujinieku rindās Ukrainas austrumos, piespriedusi 21 gadu cietumā.

Apsūdzētais otrdien nebija ieradies tiesas zālē uz sprieduma nolasīšanu, jo, domājams, ir Ukrainā, kur ir viņa ģimene, vēsta ziņu aģentūra ČTK.

Apsūdzētais karojis Krievijas atbalstīto formējumu rindās Ukrainas austrumos no 2014.gada jūnija līdz vismaz 2018.gada maijam.

Aizstāvības puses noliedza visas apsūdzības, pārmetot apsūdzības pusei, ka tā pamatā balstījusies uz ierakstiem sociālajos medijos un laikrakstu informāciju.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas finanšu, aizsardzības, enerģētikas un citām nozarēm.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu