Citur trakāk, citur pavisam mierīgi – kā reģionu slimnīcas tika galā ar “ledus traumētajiem” (1)

Rūta Reinsone
, Ziņu redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Šīs nedēļas sākumā, kad atkala “uzņēma apgriezienus”, vairāki cilvēki gan Rīgā, gan citviet Latvijā guvuši traumas, krītot uz slidenajām ielām. Arī reģionālajās slimnīcās novērots pacientu pieplūdums, noskaidroja portāls TVNET.

Daugavpils Reģionālā slimnīca informē, ka ievērojams pacientu skaita pieaugums bijis brīvdienās. 1. un 2. janvārī Uzņemšanas nodaļā vērsušies 105 cilvēki ar dažādām traumām. Starp traumām bija 37 lūzumi, kā arī 19 sasitumi. Kopumā 16 cilvēki tika hospitalizēti. No 3. līdz 4. janvārim traumpunktā pavisam bijuši 52 pacienti, no kuriem 15 bijuši ar lūzumiem un septiņi ar sasitumiem. Savukārt laika posmā no 4. līdz 5. janvārim pacientu skaits traumpunktā, salīdzinot ar brīvdienām, samazinājies – tādi bijuši 29. Lūzumi bijuši astoņiem pacientiem, savukārt sasitumi – 13 pacientiem. Tomēr jāņem vērā, ka uz Daugavpils Reģionālo slimnīcu dodas arī viss Augšdaugavas novads.

Vidzemes slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) un pacientu uzņemšanas nodaļā arī esot novērots pacientu pieplūdums. Slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila informē, ka

vienu dienu ir bijuši 40 pacienti, citkārt 8 vai 20 pacienti.

Bijuši arī smagi gadījumi – lūzumi, kas jāoperē.

Jelgavas slimnīcā gājis mierīgi. Galvenā ārste Solveiga Ābola informē, ka būtisks pacientu pieplūdums netika manīts un rindas neesot veidojušās, bet, protams, bija tādi, kas uz ledus tomēr krituši. 3. janvārī bijuši tikai divi stacionētie ar nopietnu potītes lūzumu un 15 ambulatorie pacienti ar dažādām traumām, kuras neesot bijušas nopietnas un pacienti devušies mājās. 4. janvārī bijis vēl mierīgāk – seši ambulatorie pacienti un trīs stacionētie. Savukārt 5. janvārī “ielu traumas” neesot bijušas.

Liepājas reģionālajā slimnīcā informē, ka, salīdzinot ar pirmo atkalu iepriekšējā gada nogalē, šī gada atkala traumu ziņā bijusi nedaudz mierīgāka.

Ja iepriekš tie bija 80 procenti “ledus traumēto”, kas ieraudušies traumpunktā, tad šogad tie bija 65-70 procenti traumēto no kopējā traumpunkta pacientu skaita.

Slimnīcā pauž, ka iesākumā parasti cilvēki ļoti daudz un bieži krīt, bet pēc tam cietušo skaits paliek mazāks, jo cilvēki iemācās pārvietoties un aprod ar ledu.

Jau ziņots, ka 3. janvārī Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā (TOS) pieauga to pacientu skaits, kuri traumas guvuši, pakrītot uz slidenajām ielām.

"Ielas ir dramatiski slidenas, un rezultāts nav ilgi jāgaida. Slimnīca ir pilna, uzņemšanas nodaļa ir pilna," tā stāstīja TOS galvenais ārsts Uģis Zariņš.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu