Olte: ir svarīgi sajusties kā slīkstošam, lai kaut ko mainītu dzīvē! (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Māris Olte
Māris Olte Foto: LETA

"Biežāk dodies dabā. Izzini Latviju ar visu ģimeni un saliedējies," uz šādu apņemšanos aicina vides aktīvists, zivju pētnieks, televīzijas raidījuma vadītājs un Ērgļu puses patriots Māris Olte.

Olti uz apņemšanos nekacina kāds konkrēts datums vai gadu mija. "Gada iesākšana ar apņemšanos ir tāda grāmatvediska lieta, jo kā tu vari apņemties, ja tavā vienādībā, kas nosaka tavu ikdienu, ir kādi pieci nezināmie?" raidījumā "Bez Tabu" jautā Māris Olte.

"Tev jāgribas izdarīt to, ko tu sirdī jūti, kam bieži vien nav racionāla izskaidrojuma." 

Ja esi uzņēmies izdarīt ko jaunu, izkāp no komforta zonas un esi gatavs patestēt savu gatavību visam jaunajam, piemēram, dodoties dabā, kur acis rāda. "Mūsdienās cilvēks vairs neprasa, lai ir tas sarkanais paklājiņš nolikts priekšā, viņam patīk arī tad, ja var tikt cauri un suņi neklūp virsū," iedrošina vides aktīvists.

Nezaudēt degsmi sasniegt mērķus, Oltem palīdz apziņa, ka citu variantu nav. Vai kaut ko izdari, vai izgāzies! "Ir svarīgi sajusties kā slīkstošam, kad man jādara tā, jo citādi es nevaru.

Un to es novēlu cilvēkiem -  apzināties, kas ir tas, bez kā tu tiešām nevari būt vesels. Nevari būt tu pats un nevari būt harmonijā. Tādai sajūtai jābūt, ja tu ej cauri izvēlētajai ticībai, ko tu lieto un visām apņemšanās lietām.

Es gribu slēpot tāpēc, ka es negribu nosprāgt nākošajā gadā. Tam ir tieša sakarība un, jo vecāks tu kļūsti, jo vairāk tev ir jākustas," secina Olte.

Ceļā uz mērķi, aicina nebaidīties paklupt un citu kritikas. "Nevajag apvainoties un nosist to, kurš saka kritiku, bet domāt: ā, viņš saka ko tādu, lai tu kļūtu labāks. Un tā ir pilnīgi savādāka dzīves uztvere," aicina aizdomāties Māris Olte.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu