Baltkrievijā pirmais notiesātais par VDK darbinieka nāves komentēšanu internetā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijā pirmais notiesājošais spriedums lietā par Valsts drošības komitejas (VDK) darbinieka nāves komentēšanu internetā, ziņo Krievijas medijs “Medzuza”.

Mogiļevas tiesa šajā lietā piespriedusi divu gadu cietumsodu un naudas sodu kādam 45 gadus vecam Mogiļevas iedzīvotājam.

Tiesa viņu atzina par vainīgu varas pārstāvju publiskā apvainošanā.

Septembra beigās Baltkrievijas varas iestādes paziņoja, ka apšaudē kādā dzīvoklī Minskā “pretterorisma” operācijas laikā gājis bojā VDK darbinieks, kā arī dzīvokļa saimnieks.

Saistībā ar VDK darbinieka nāves komentēšanu internetā kopumā aizturēti 136 cilvēki.

Mogiļevas iedzīvotāja notiesāšana ir pirmais gadījums, kad kāds tiek notiesāts saistībā ar septembra apšaudes komentēšanu.

Kā vēstīts, septembra beigās Baltkrievijā izplatījās video, kurā redzams, kā Baltkrievijas diktatoram Aleksandram Lukašenko pakļautie Valsts drošības komitejas darbinieki ar ripzāģi sazāģē metāla durvis un ielaužas kādā dzīvoklī.

Savukārt dzīvokļa īpašnieks, kas, pēc sociālajos medijos vēstītā, ir informācijas tehnoloģiju uzņēmuma darbinieks, pret iebrucējiem vēršas ar ieroci. Šajā apšaudē nogalināts gan dzīvokļa saimnieks, gan viens VDK darbinieks.

Šajā apšaudē bojā gāja Baltkrievijas vadošā informācijas tehnoloģiju uzņēmuma “EPAM Systems” darbinieks Andrejs Zelcers. Tikmēr VDK darbinieks, kurš gāja bojā apšaudē, ir 31 gadu vecais VDK vienības "Alfa” kaujinieks Dmitrijs Fedosjuks ar iesauku “Nirvana”.

Apšaudes apstākļi joprojām ir neskaidri.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu