Šaušana dzīvoklī Minskā: vairāki neatbildēti jautājumi (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

28. septembrī Baltkrievijas varas iestādes paziņoja, ka apšaudē kādā dzīvoklī Minskā “pretterorisma” operācijas laikā gājis bojā Valsts drošības komitejas (VDK) darbinieks, kā arī dzīvokļa saimnieks. Varas iestādes publiskojušas video, kurā redzama apšaude, tomēr šis video rada virkni jautājumu, ziņo Baltkrievijas izdevums “Zerkalo”.

VDK ielauzās Baltkrievijas informācijas tehnoloģiju uzņēmuma “EPAM Systems” darbinieka Andreja Zelcera mājās. Viņš iebrucējiem stājās pretī ar bisi.

Varas iestādes skaidroja, ka operācija veikta dzīvoklī, kur uzturējies “īpaši bīstams noziedznieks”.

Apšaudes brīdī dzīvoklī bija arī Zelcera sieva, kas notiekošo filmēja ar savu tālruni. Viņa pēc incidenta aizturēta un nogādāta policijas izolatorā.

Varas iestāžu publiskotajā video redzams, kā vairāki civilā apģērbā tērpti vīrieši mēģina ielauzties dzīvoklī. Vēlāk video redzams dzīvokļa saimnieks ar ieroci rokās un sieviete, kas notiekošo filmē. Brīdī, kad drošībnieki iekļūst dzīvoklī, sākas apšaude un dzirdams, kā viens VDK darbinieks tiek sašauts un nokrīt. Savukārt dzīvokļa saimnieks vairs video netiek rādīts.

“Zerkalo” uzsver, ka varas iestāžu publiskotais video rada virkni jautājumu.

Nav skaidrs, kāpēc varas iestādes nav publiskojušas video, kuru uzņēma sieviete. Tāpat aizdomīgi izskatoties tas, ka sieviete visu incidenta laiku gandrīz neko nesaka, arī brīdī, kad tiek šauts uz viņas vīru.

Tāpat “Zerkalo” pauž izbrīnu par to, kāpēc aizturēt “īpaši bīstamu noziedznieku” ieradās civilā apģērbā tērpti cilvēki bez jebkāda aizsargaprīkojuma, nevis, piemēram, īpašo uzdevumu vienība.

Nav arī skaidrs, kāpēc viens no VDK aģentiem apšaudes laikā šauj dzīvokļa gaitenī brīdī, kad viņam priekšā atrodas kolēģis.

Jautājumus radot arī video redzamais dzīvoklis. Istaba, kurā atradās dzīvokļa saimnieks, video tiek rādīta vairākas reizes, bet istabā esošie aizkari vienā brīdī ir vaļā, bet nākamajā brīdī - ciet.

Aizdomīgi izskatoties arī tas, ka pēc dzīvokļa saimnieka šāviena no bises neesot redzami dūmi.

Šajā apšaudē bojā gāja Baltkrievijas vadošā informācijas tehnoloģiju uzņēmuma “EPAM Systems” darbinieks Andrejs Zelcers. Viņš šajā uzņēmumā strādājis kopš 2016.gada.

Zelceram un viņa sievai ir mazgadīgs dēls. Bērna apšaudes brīdī dzīvoklī nebija.

Kā liecina “Zerkalo” rīcībā esošā informācija, Zelcers pēc pagājušā gada prezidenta vēlēšanām, kuru rezultāti tika viltoti par labu diktoram Aleksandram Lukašenko, iesaistījies protestu kustībā.

Tikmēr VDK darbinieks, kurš gāja bojā apšaudē, ir 31 gadu vecais VDK vienības "Alfa” kaujinieks Dmitrijs Fedosjuks ar iesauku “Nirvana”. Viņa māte Tatjana Fedosjuka ieņem augstu amatu VDK, vēsta Baltkrievijas izdevums “BYPOL”.

Baltkrievijas varas iestādes bojā gājušā VDK darbinieka vārdu nav nosaukušas.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu