Video Piemaksas izglītības darbiniekiem, starptautiskā drošības situācija - par ko spriedusi koalīcija (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Premjers Krišjānis Kariņš.
Premjers Krišjānis Kariņš. Foto: Valsts kanceleja

Pirmdien, 10. janvārī, koalīcijas Sadarbības sanāksmes sēde.

Preses konferencē piedalījās:

Šonedēļ valdībā plāno skatīt jautājumu par piemaksām izglītības darbiniekiem

Šonedēļ valdībā plānots skatīt jautājumu par piemaksām izglītības jomas darbiniekiem, kuri nodrošinājuši, lai Covid-19 izplatības laikā mācības pirmskolās un skolās varētu notikt maksimāli droši, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.

Muižniece arī norādīja, ka otrdien, 11.janvārī, valdības sēdē paredzēts pieņemt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotos noteikumus, kas atbilstoši jau iepriekš pieņemtajam lēmumam paredzēs, ka līdz 140 eiro tiek palielināta koledžas, bakalaura, maģistra un doktorantūras līmeņa studiju minimālā mēneša stipendija.

Tāpat valdības sēdē plānots lemt par valsts grantu nepilnu 3,5 miljonu apmērā piešķiršanu sociālās uzņēmējdarbības atbalstam, atzīmēja politiķe.

Kariņš: Šonedēļ uzmanība galvenokārt tiks pievērsta starptautiskai drošības situācijai

Šonedēļ vislielākā uzmanība tiks pievērsta starptautiskai drošības situācijai, pēc koalīciju veidojošo partiju sadarbības sanāksmes norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers uzsvēra, ka šai saistībā nozīmīgi ir tas, ka tieši šonedēļ Rīgā notiek Latvijas vēstnieku sanāksme, un arī viņš šodien ticies ar Latvijas vēstniekiem.

Kariņš pateicās visiem Latvijas vēstniekiem, kuri "ļoti veiksmīgi strādā, aizstāvot un pārstāvot mūsu intereses ārzemēs". "Šie ir cilvēki, kuri ir frontes līnijā - stiprina Latvijas saikni ar Eiropas Savienības (ES) un NATO partneriem, kas ir pats svarīgākais šajā laikā," akcentēja premjerministrs.

Vienlaikus viņš atklāja, ka rīt, 11.janvārī, valdībā plānots skatīt ārlietu ministra ikgadējo ziņojumu, kuru vēlāk nosūtīs izskatīšanai Saeimā.

Preses konferencē pēc sadarbības sanāksmes Kariņš atzīmēja, ka, viņaprāt, ārlietās svarīgas ir divas lietas. Viena no tām esot nemainīgā politika pēdējo gadu laikā, kuru būtu ļoti svarīgi turpināt. Pēc viņa domām, tā ir ciešā sadarbība ar ES un NATO partneriem, kas nodrošina mūsu drošību kopumā. Ļoti nozīmīga ir arī ekonomiskā sadarbība, piebilda premjers.

Otra būtiskā lieta ārlietās esot darba turpināšana pie jaunu investīciju piesaistes. 2021.gadā investīcijās kopumā varētu būt piesaistīti vairāk nekā 600 miljoni eiro, izteicās Kariņš. Par to esot jāsaka paldies gan vēstniekiem, gan Latvijas investīciju un attīstības aģentūrai, kas palīdz to veicināt.

Vienlaikus preses konferencē kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) atklāja, ka šodien sadarbības sanāksmē partneri apskatīja rītdienas valdības un arī Saeimas darba kārtības, par ko starp koalīcijas spēkiem nav bijis daudz asu diskusiju.

Puntulis norādīja, ka rīt valdībā lems par Ekonomikas ministrijas izstrādātajiem dokumentiem attiecībā uz atbalsta mehānismu pagarinājumu, tostarp arī kultūras nozarei. Ministrs gan piebilda, ka par to "īsti gandarījuma nav, jo jārunā par ārkārtējās situācijas pagarināšanu un atgriešanos normālā ikdienā".

Tāpat šodien bijusi diskusija par papildu stimulu medicīnas darbiniekiem. "Visi saprotam, ka tas ir vajadzīgs," akcentēja Puntulis, vienlaikus piebilstot, ka pie šī jautājuma partneri atgriezīsies vēl pēc nedēļas.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu