ASV Augstākā tiesa atteikusies izskatīt "Islāma valsts" līgavas sūdzību (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

ASV Augstākā tiesa atteikusies izskatīt apelācijas sūdzību, ko iesniegusi sieviete, kas pēc tam, kad pameta savas mājas Alabamā, lai pievienotos teroristu grupējumam "Islāma valsts", tomēr izlēma atgriezties ASV.

Tiesa pirmdien atteicās izskatīt 1994.gadā Ņūdžersijā dzimušās Hodas Muthanas sūdzību, bet plašāk savu lēmumu nekomentēja.

Muthanas tēvs bija diplomāts no Jemenas. Viņa uzauga netālu no Birmingemas, Alabamas štatā. Muthana pameta ASV 2014.gadā, lai pievienotos "Islāma valstij".

Foto: / AP

Viņas prombūtnes laikā ASV valdība nolēma, ka viņa nav uzskatāma par ASV pilsoni, un anulēja viņas pasi, norādot, ka viņas piedzimšanas brīdī viņas tēvs bija diplomāts. Viņas ģimene vērsās tiesā, lai panāktu viņas atgriešanos ASV.

2019.gadā federālais tiesnesis atzina valdības lēmumu par pareizu, neskatoties uz to, ka Muthana piedzima ASV. Diplomātu bērniem nav tiesību uzreiz pēc piedzimšanas saņemt ASV pilsonību. Taču ģimenes advokāti apgalvoja, ka Muthanas piedzimšanas brīdī viņas tēvs vairs nebija uzskatāms par diplomātu, kas Muthanu automātiski padara par pilsoni.

Muthana padevās ASV atbalstītajiem Sīrijas Demokrātiskajiem spēkiem, kad "Islāma valsts" zaudēja savas pozīcijas Irākā un Sīrijā. Viņa apgalvoja, ka nožēlo savu lēmumu pievienoties teroristu grupējumam un vēlas atgriezties ASV kopā ar savu dēlu, kurš viņai piedzima no "Islāma valsts" kaujinieka.

Viņas pašreizējā atrašanās vieta nav skaidra.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu