Francija apsūdz Mali huntu Krievijas algotņu izmantošanā (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns apsūdzējis Mali armijas kontrolēto pagaidu valdību, ka tā noalgojusi Krievijas privātās militārās kompānijas "Vagner" kaujiniekus, lai nostiprinātu savas pozīcijas.

""Vagner" tur atrodas, lai atbalstītu huntu, bet, to darot, liek cilvēkiem domāt, ka viņi cīnās pret terorismu," Francijas Nacionālās sapulces Ārlietu komitejā otrdien paziņoja Ledriāns.

""Vagner" neieradās, jo starptautiskā sabiedrība atkāpjas, bet tāpēc, ka hunta vēlas palikt pie varas jebkuriem līdzekļiem," sacīja ministrs.

Vācijai, Francijai un Lielbritānijai jau sen ir aizdomas par Krievijas algotņu klātbūtni Mali, ko hunta līdz šim noliegusi.

Eiropas Savienība (ES) decembrī piemēroja sankcijas "Vagner", apsūdzot to spriedzes vairošanā vairākos konfliktos, tostarp Mali.

Mali pagaidu valdība nesen atzina, ka Krievijas armijas padomnieki atrodas valstī, taču uzsvēra, ka tiem esot dots tāds pats mandāts kā Eiropas Apmācības misijai (EUTM).

Ledriāns norādīja, ka Francija uzskata algotņu klātbūtni Mali par drošības risku valstij un reģionam.

Mali kopš 2012.gada notikuši trīs militāri apvērsumi, un situācija valstī ir ļoti nestabila.

Gan Francija, gan Vācija ir izvietojušas savus karavīrus Mali, lai cīnītos pret terorismu. Viņi darbojas EUTM un ANO miera uzturēšanas misijas MINUSMA ietvaros.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu